DOLAR 32,4701 -0.07%
EURO 34,8468 -0.38%
ALTIN 2.448,100,50
BITCOIN 20920590,48%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEVLET YAPIYOR, KURUMLAR UYGULAMIYOR

ABONE OL
18 Şubat 2022 12:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba Sevgili Hatay Asi Gazetesi okuyucuları, son günlerde malumunuz ekonomik sorunlarla boğuşuyoruz.

Ekonomide yaşanan bu sorunlar ve sıkıntılar vatandaşın belini kırdı, oluşan mağduriyetler artık vatandaşlarda tak etti. Vatandaşların sıkıntılarını ve mağduriyetini gören hükümet çeşitli adımlar atmaya başladı. İyi güzel de atılan adımlar maalesef hala vatandaşa yansımadı, yansıtılmadı indirime gitmesi gereken kurumlar indirimleri gerçekleştirmedi. En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıdada verginin yüzde 1’e indirildiğini açıkladı ve vatandaş az da olsa rahat bir nefes aldı.

Açıklama sırasında rahat nefes alan vatandaşın marketlere gidince adeta nefesi kesildi, neden mi? Çünkü zincir marketler gerçekleşen indirimi yansıtmamakta ısrarlıydı. Kimisi indirim öncesinde ürünlere zam uyguladı sonrasında indirimi gerçekleştirdi böyle olunca fiyatlar sabit kaldı veya yüksek oldu. Kimisi belirli zaman istedi. Tüm bunlar yaşanırken vatandaş gene mağdur olan taraf oldu. Böyle kurumların, devletin çıkardığı yasalara verdi kararlara uymaması ciddi anlamda sorulması gereken bir konudur.

Hiç kimse ve hiçbir kurum devletten, devletin çıkardığı yasalardan daha büyük değildir ve bu yasalara uymak zorundadır, Hazine ve Maliye Bakanlığına bu konuda çok iş düşmektedir. Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi böyle kurumların tespit edilip cezası en üst kademeden kesilmesi gerekir ki iyi bir örnek teşkil etmesi için.  Ama tüm bunlara rağmen vatandaşın yanında olan ve indirimi ürünlerine yansıtan marketler de vardı, beş parmağın beşi bir değildir elbette. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.