DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22330731,74%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Diktiğimiz Her Ağaç Yarın Nefesimiz Olacaktır”

“Diktiğimiz Her Ağaç Yarın Nefesimiz Olacaktır”

ABONE OL
11 Şubat 2024 12:00
“Diktiğimiz Her Ağaç Yarın Nefesimiz Olacaktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Çevre Koruma Derneği anlamlı bir etkinliğe imza atarak, “Bugün diktiğimiz her ağaç yarın nefesimiz olacaktır.” Dediler.

Etkinlik öncesinde Antakya Çevre Koruma Derneği adına açıklamalarda bulunan Başkan Nilgün Karasu; “6 ve 20 Şubat tarihlerinde yaşadığımız depremlerin ardından gelişen afet yönetememe krizi, bö6lgemizde çevre ve insan sağlığı  açısından büyük bir afete  dönüştü.  Sadece asrın felaketini yaşamadık asrın ekolojik yıkımını yaşadık ve depremin ardından ağacın yeşilin  önemi bir kez vurgulandı. Bölgemizin ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla  ve depremde kaybettiklerimizin anısına  bugün burada fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.”

ARTAN HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI AĞACIN ÖNEMİNİ DAHA ÇOK HİSSETTİK

Karasu: “Ağaçlar depremden ve afetlerden korur. Ağaç kökleri toprağın metrelerce altına uzanır ve toprağı bir arada tutar. Bitki ve ağaçların kökleri, depremin etkilerini azaltmak için sismik dalgaları dağıtır. Yerleşim yerlerine yakın dikilen ağaçlar toprağı tutarak depremin oluşturacağı hasarı azaltır. Uzmanlara göre de bitki ve ağaç kökleri depremin etkisini azaltmakta büyük rol oynamaktadır.

Bizler Çevre Koruma derneği olarak yıllardır ağaçlandırmanın önemi üzerinde durduk ve deprem bölgelerinde ağaçların, bitkilerin hayat kurtarıcı etkileri olduğunu her ortamda dile getirdik.
Hem tarım arazilerinde hem de kentsel alanlarda ağaçların varlığı; daha düşük sıcaklık, hava temizleme gibi faydalar da sağlar.  Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde yıkımlardan dolayı artan hava kirliliğine karşı ağacın önemini daha çok hissettik. Ayrıca son yıllarda oldukça his edilen ve dünyanın gündemin de olan küresel iklim krizini yavaşlatmak adına daha çok ağaç dikmeliyiz. Ağaçlar bitki örtüsünde ve toprakta büyük miktarlarda  karbon depolayarak atmosferdeki karbon dengesini düzenlemekte, küresel ısınmanın yavaşlatılmasına olanak sağlamaktadır.”

“Bugün burada hayatı yeniden yeşertmek umudu diri tutmak ve toprağa kök salmak için  gidenlerimizin ardından  650 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Proje ortağımız Defne Belediyesine, Hatay Tabip Odasına ve Fidanlarıyla destek olan Hatay Büyükşehir Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına, Defne Gönüllüleri Derneğine, Zeytin Konağı’na, Nidal Özdemir’e, Faruk Yeşiloğlu’na Ali Kaya’ ya ve Fahriye Kürani’ye  çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.