DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Hatay
10°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Episkopos Kayyal” Gençlerle Buluştu

“Episkopos Kayyal” Gençlerle Buluştu

ABONE OL
25 Nisan 2024 10:49
“Episkopos Kayyal” Gençlerle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’yı temsilen, Paskalya oruç dönemi münasebetiyle cemaati ziyaret etmek üzere İskenderun ve Arsuz’a gelen Beyrut Peygamber İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, İskenderun Aziz Corç (Georgios) Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen kahvaltıda Cemaatin gençleri ile bir araya geldi.

Almanya’da bulunan Altınözü/Tokaçlı Vatandaşların kurmuş olduğu ‘Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneği’ tarafından gençlere yönelik düzenlenen ve Paskalya Oruç Dönemi dolayısı ile sadece zeytinyağlı yemeklerin ağırlıklı olduğu kahvaltılı etkinlik, Kilise Pederleri tarafından Yapılan yemek duası ve söylenen ilahilerle başladı.

Düzenlenen kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur, Depremden zarar gören ailelere maddi ve ayni yardımlar yapan Hatay Altınözü Tokaçlılarının Almanya’da kurdukları “Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneği’ne teşekkürlerini sundu.

Teymur, “Bugün Kilisemiz Gençlik Kolu ve Almanya Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneğinin organize ettiği kahvaltı da birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hatay’da yaşayan Depremzede ailelere yaptıkları yardımlarla Almanya Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneğinin değerli Başkanı Fuat Demir ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“RABBİMİZ ONLARI BEREKETLESİN”

Almanya Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneğine depremzedelere yaptıkları yardımlardan ötürü teşekkür eden Lübnan Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal da, “Cneydo Seh Hanna Derneği’ne bir yıldan bu yana depremzedelere yapmış oldukları destek ve yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Allah tüm kalbiyle verenleri çok sever ve bizim hiçbir şüphemiz yok ki Cneydo Seh Hanna Derneği yardımları sevgiyle ve sevinçle kalben yapmışlardır. Rabbimiz onları bereketlesin. Bu yapılan yardımlar sevgi ile yapılmıştır ve Rabbimiz de sevgidir. Rabbimiz onlara güç ve kuvvet versin. Onlar her zaman bizim dualarımızda olacak ve yaptıkları yardımları hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Episkopos Kostantin Kayyal ve Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur tarafından, Cneydo Seh Hanna Derneği Başkanı Fuat Demir’e ulaştırılmak üzere, İskenderun Ortodoks Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Açıkgöz’e plaket takdiminde bulunuldu.

İskenderun Aziz Corç (Georgios) Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes’e; kilise pederleri Nikolaus Papasoğlu, Dimitri Yıldırım, Arşimendrit Pavlus Orduluoğlu, Ortodoks Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Gerçekleştirilen kahvaltı sonrası gençlerle oturup sohbet eden Episkopos Kostantin Kayyal, gençlerin merak ederek kendisine yönelttiği soruları yanıtladı ve düzenlenen etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.