DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076290-2,12%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“FARKLILIĞIMIZ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ”

“FARKLILIĞIMIZ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ”

ABONE OL
3 Ocak 2022 09:37
“FARKLILIĞIMIZ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ‘Beyaz Türkler’ sözü ile ilgili yaptığı açıklamaları doğru bulmadıklarını belirten Lütfü Savaş, “Sayın Cumhurbaşkanı gündemi değiştirmek için ortaya attığı cümle olarak düşünüyorum. Türkiye’de ülkesini seven ve bayrağı altında mutluluk arayan herkes bizim için aynı renkte gülümseyen insandır. Ben insanların din, mezhep, etnik köken ve renk konusunda ayırımına karşıyım. İktidara geldiğimiz zaman da hiçbir arkadaşımızın insanları farklı renkte görmesini istemeyiz. Biz ne kadar farklılaşmaya çalışırsak toplumdan da o kadar uzaklaşmış oluruz. Bu nedenle bu gibi ayırımlar yapmak insanları ayrıştırma konusunda isim takmanın doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“BİRBİRİMİZİN BAYRAMINI KENDİ BAYRAMIMIZ GİBİ KUTLUYORUZ”

Lütfü Savaş, birlikte yaşam kültürüne en güzel örneklerin Hatay’da verildiğini sözlerine ekledi.

Savaş, “Bize her gün bayram. Hristiyan kardeşlerimizin Paskalya ve Noel’ini, Musevi kardeşlerimizin Hamursuz Bayramı’nı, Alevi kardeşlerimizin bayramlarını, bizim Ramazan ve Kurban bayramlarımızı hep bir arada kutluyoruz. İyi ki birçok farklı kültürün bir araya geldiği bir şehirde yaşıyoruz. Birbirimizin güzel günlerini kutlarken kendi bayramımız gibi kutlayıp kucaklaşıyoruz. Bu farklılığımız Hatay’ın en büyük zenginliğidir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

BİR KARARNAME İLE SURİYELİLER VATANDAŞ YAPILIP OY KULLANABİLİR

Hatay’da yaşayan göçmen seçmenler ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Şu anda resmiyette 500 bin civarında Suriyeli var ama 1 milyona yakın Suriyeli Hatay’da yaşıyor. Bizim insanımız da 1 milyon 660 bin. Türkiye’de 7 milyona yakın Suriyeli olduğu ve 3 milyon 690 bin kişin oy kullanabileceği konuşuluyor. Şu an da Cumhurbaşkanı isterse 7 milyonu bir günde Türkiye Cumhuriyeti tabiatına geçirebilir ve kimlik verebilir. Yüksek Seçim Kuruluna bunu yazabilir ve sizin şikâyet etme şansınız yok” dedi.

Suriyeli göçmenlerin Türkiye’nin birçok ilini olduğu gibi Hatay’ı da olumsuz etkilediğinin altını çizen Savaş, CHP’li belediye başkanları olarak da Suriyeli vatandaşlarımızın kendi yurtlarına sağlıklı bir şekilde gönderilmesinden yanayız. Savaş ortamının bitirilip barış ortamının hazırlanması ve bu insanların can güvenliğinin garanti altına alınarak oradaki altyapının düzgün bir şekilde sonuçlanması lazım” diye konuştu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.