DOLAR 32,5647 0.23%
EURO 34,9654 -0.06%
ALTIN 2.446,860,45
BITCOIN 21024930,52%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Geçit Vermeyen Dağlar Utansın!”

“Geçit Vermeyen Dağlar Utansın!”

ABONE OL
14 Aralık 2021 11:44
“Geçit Vermeyen Dağlar Utansın!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde, yetkililere ‘Müslüm Gürses’in şarkısı ile göndermede bulundu. Yıllardır projelerinin başlaması ümidi ile beklenen Amanos Tüneli ve Antakya-İskenderun Otobanın artık tamamlanması gerektiğini ifade eden milletvekili Kaşıkçı, şarkı ile gönderme yaparak, projenin şarkılarda kalmaması gerektiğini söyledi.

“OVİT GİBİ, POZANTI GİBİ AMANOS’U DA RAHAT GEÇMEK İSTİYORUZ”

2 projenin de Hatay ve Türkiye için çok önemli projeler olduğuna vurgu yapan Kaşıkçı, Müslüm Gürses’in şu şarkı sözleri ile serzenişte bulunarak, “Eskiden şarkılara türkülere konu olmuş aşılmaz dağlar meselesi vardı. Örnek vermek istiyorum; Şu geçit vermeyen dağlar utansın. Şarkılarımızda ve türkülerimizde şu aşılmaz dağlar, geçit vermeyen yollara hep yer verilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada aşılmaz dağlar dediğimiz dağlar, mesela; Karadeniz Ovit Tüneli’yle açılmıştır, mesela Toroslar Pozantı Tüneli’yle açılmıştır. Açılmayan bir dağ kaldı o da Hatay Amanos dağları. Biz Ovit’teki konforu, biz Pozantı’daki konforu artık Hatay’da Amanos dağlarında da görmek istiyoruz. ‘Şu geçit vermeyen dağlar utansın’ sözünün artık biz de şarkılarda kalsın istiyoruz Hataylılar olarak. 17 kilometre bir yol İskenderun’dan Antakya’ya otobanımız devam ederse gerçekten çok rahat edeceğiz tüm hemşerilerimizin de ortak talebi. Hatay Milletvekili olarak, Hatay’a hızlı tren gelmesi konusunda da müjde bekliyoruz. Hemen kuzeyimizden Adana, Osmaniye, Gaziantep hattı devam ediyor. Eğer oradan 100 kilometre bağlantı verirseniz Hatay için çok iyi olacak. Bu müjdeyi sizden bekliyoruz” şeklinde konuştu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.