DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20864230,46%
Hatay
13°

KAPALI

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Gençlerimizin Umutları Çalındı

Gençlerimizin Umutları Çalındı

ABONE OL
6 Ağustos 2022 09:42
Gençlerimizin Umutları Çalındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM’de yaşanan KPSS skandalı ile ilgili olarak TBMM’de basın açıklaması yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Türkiye böyle ucube bir yönetim anlayışını hak etmiyor” dedi.

Türkiye Böyle Bir Yönetim Anlayışını Hak Etmiyor

Topal yaptığı acıkmada; “Türkiye ne yazık ki skandallar ülkesi oldu. Kamu idaresi tel tel dökülüyor. Artık her sabah hangi skandal ile uyanacağımızı, her akşam hangi skandal ile uyuyacağımızı bilmiyoruz. Ülkede en çok okunan gazete resmi gazete oldu. İnsanlar gece yarısına kadar resmi gazeteyi bekliyorlar, kim görevden alınmış kim affını istemiş, bunları takip ediyorlar. Devlet ciddiyetimiz kayıp olmuş. Ortak akıl yok olmuş, her şey tek kişinin keyfine bırakılmış.  Türkiye böyle ucube bir yönetim anlayışını hak etmiyor.” dedi.

İKİ SAATTE SAĞLIKLI SONUÇ ALINAMAZ

“KPSS hayati bir sınavdır. Bu sınavlar insan yaşamını doğrudan etkiler. Bir anne baba düşünün, çocuğunu binbir güçlükle okullara gönderiyor. Üniversite bitiyor, yetmiyor. Tekrar dershaneye gönderiyor ki KPSS de başarılı olsun ve işe yerleşerek hayatını kursun. KPSS’ye çok zengin çocukları girmez arkadaşlar. Bakın sınava girenlerin çoğunluğu dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Umutları bu sınavlardadır.  Yıllarca Fetö’nün çaldığı umutlarını, bu defada bizzat ÖSYM çalıyor. Umut çalmak, umut kırmak bedeli para pul ile ölçülecek değerler değildir, arkadaşlar. Hiç kimsenin, bu ülkenin çocuklarını devletten soğutmaya, kurumlara olan güvenini yok etmeye hakkı yoktur.

Bu çocuklar bu vatan için yeri geldiğinde canını seve seve verenlerdir. Ya da canını bu ülke için gözünü kırpmadan vereceklerin evlatlarıdır. Şimdi soruyorum, bu evlatların gelecekleri ile daha da önemlisi ümitleri ile oynamaya hakkımız var mı?” diye konuştu.

Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.