DOLAR 32,3748 0.17%
EURO 35,0267 -0.19%
ALTIN 2.324,830,24
BITCOIN 2255658-1,20%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY ANADOLU LİSESİNDEN DİKKAT ÇEKEN E TWİNNİNG PROJESİ ’THE ELEMENTS OF THE DANCE WITH NATURE’
  • Hatay Asi Gazetesi
  • Eğitim
  • HATAY ANADOLU LİSESİNDEN DİKKAT ÇEKEN E TWİNNİNG PROJESİ ’THE ELEMENTS OF THE DANCE WITH NATURE’

HATAY ANADOLU LİSESİNDEN DİKKAT ÇEKEN E TWİNNİNG PROJESİ ’THE ELEMENTS OF THE DANCE WITH NATURE’

ABONE OL
5 Haziran 2021 11:55
HATAY ANADOLU LİSESİNDEN DİKKAT ÇEKEN E TWİNNİNG PROJESİ ’THE ELEMENTS OF THE DANCE WITH NATURE’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Proje kuruculuğunu Hatay Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Hatice Neşe Sabuncuoğlu’nun yaptığı ve oldukça dikkat çeken projeye çok sayıda şehirden 83 öğrenci katılım sağladı.

Başarılı şekilde gerçekleşen proje hakkında bilgi veren Hatice Neşe Sabuncuoğlu: “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde uzaktan eğitim (online) yaparken hem öğrencilere zorlandıkları kimya dersini sevdirmek hem de günümüz teknolojisini kullanarak kimya konularında kalıcı öğrenme sağlamak istediklerini söyledi.

 PROJEMİZ GENİŞ KATILIMLI ULUSAL BİR PROJEDİR

Projenin geniş katılımlı ve ulusal bir proje olduğunun altını çizen Sabuncuoğlu: “Türkiye’den 6 Bosna-Hersek’ten 1 Kimya öğretmeni ve öğrencilerimizle “Elementlerin Doğa ile Dansı-The Dance of The Elements With Nature” eTwinning projesini 3 ay gibi kısa sürede etkinlilerle tamamladık. Proje amacımız, elementleri öğrencilere eğlendirerek anlatma, geri dönüşümün önemini kavratma ve laboratuvar güvenlik işaretlerini öğretmektir. Proje kuruculuğunu yaptığım bu projemizde Özkan Erdoğan (Kurucu)- Kılıçoğlu Anadolu Lisesi (EKAL), Meryem Bilgin -İstanbul Eşref Bitlis Anadolu Lisesi (EBAL), Ayla Özer -Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi (ŞTSFL), Nazime Ersöz Bal-TED Hatay Koleji (TEDHK), Hatice Filiz Camadan -İstanbul Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi (GİKAL), Ali Akyol-Kars Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Kimya (KKAL) ve Bosna-Hersekten SANJA ČERIMAGIĆ-Mostar Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola (Meslek Lisesi) (SEUTS), okullarından Kimya öğretmenlerimizle beraber, periyodik tablodaki 118 elementini özelliklerini çeşitli web 2.0 araçlarıyla tanıttık. Tüm öğrencilerimizin ortak oluşturduğu periyodik cetvelleri hazırladık. Her öğrenci bir elementin özelliğini seslendirdi ve bu şekilde bir tablo oluşturduk. Blog sayfamızda yayınlayarak öğrenci ve ilgilenenlere sunduk. Elementlerden Bor, Karbon ve Polonyum hakkında seminerler verdik. Karışık ülke takımları grubunun yaptıkları metal-kağıt-plastik malzemelerden geri dönüşüm ürünlerimizi e-sergimizde sergiledik. İlk 20 elementin akrostiş şiirini oluşturup seslendirdik, youtube ta yayınladık. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz bu proje için oluşturduğumuz blog sayfasında elementler, geri dönüşüm, güvenlik işaretleri ve periyodik tablo ile ilgili yazılarını yayınladık ve blog sayfamızı ziyaret edenler tarafından, yazılarımızı beğeniyle izlediler. Bütün etkinliklerde proje amaçlarımızdan da olan öğrenci güvenliği ve etik kuralları dikkate alarak hiçbir öğrencimizin görseli yayınlanmadık Final ürünümüz olan e-kitap içeriğinde de sık rastladığımız elementlerin özelliklerini, laboratuvar güvenlik işaretlerini ve metal-kağıt-plastik geri dönüşüm ürünlerini sergileyerek, tüm izleyenlere sanal görsel olarak sunduk” dedi.

PROJEYE ULAŞABİLECEĞİNİZ BLOG ADRESLERİ

https://dogaileelementlerindansı.blogspot.com/
https://www.facebook.com/kimyaveelementler
https://twinspace.etwinning.net/167944/pages/page/1507570
https://hatayanadolulisesi.meb.k12.tr/
https://www.artsteps.com/embed/60966062cd6866abf0161277/1280/720
https://twinspace.etwinning.net/167944/pages/page/1571220
https://www.thinglink.com/card/14339004744919023618

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.