DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Barosu’ndan Avukat Bülent Akbay’a Destek!

Hatay Barosu’ndan Avukat Bülent Akbay’a Destek!

ABONE OL
4 Aralık 2023 10:17
Hatay Barosu’ndan Avukat Bülent Akbay’a Destek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Barosu, İskenderun Başsavcısı’nın koruması ve makam şoförünce, avukat Bülent Akbay’ın darp edilmesini adliye önünde protesto etti. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada konuşan Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Tut, “Avukata saldırı, yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırıdır. Mesleğin onuruna yönelen saldırılara karşı mücadeleyi her nereden gelirse gelsin, kime karşı solursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Hatay Barosu Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Avukat Tut, “Avukata yönelik şiddet ve saldırıların her geçen gün artmaya devam ettiğini belirterek, “30.11.2023 günü sabah 08.35 sularında Baromuz mensubu meslektaşımız Av. Bülent Akbay, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının gözü önünde makam korumaları ve şoförü tarafından darp edilmiştir! Hatay Barosu mensubu, meslektaşımız Av. Bülent AKBAY; İskenderun Adliyesinin yan tarafındaki yolda aracı ile seyir halindeyken ters yönde gelen Başsavcılık makam aracı ile karşı karşıya gelmiş ve aracı uyarmıştır. Bunun üzerine araçta bulunan Başsavcı koruması Meslektaşımızı umursamayarak yolu açmaya çalışmıştır. Meslektaşımızın üstelemesi üzerine; koruma ve şoför araçtan inerek meslektaşımızın ellerinden tutup darp etmeye başlamıştır. Yere devirdikleri meslektaşımızı yerde tekmelemeye devam etmişlerdir.  Meslektaşımıza haksız ve hukuka aykırı bir şekilde saldıran koruma ve şoföre hiçbir şekilde müdahale etmeyen, eylemi gerçekleştiren cumhuriyet başsavcısı da saldırıyı gerçekleştirenler kadar sorumludur. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, kamusal gücü kötüye kullanılması ve cezasızlığın vermiş olduğu öz güvenle hareket etmişlerdir. Soruşturmanın sağlıklı ve tarafsız yürütülebilmesi için olayı gerçekleştiren sorumluların derhal görevden el çektirilmesi gerekmektedir. Bunun için ilgili kurumları göreve davet ediyoruz. Avukata yönelik saldırı, yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırıdır. Avukata yönelik olsun olmasın, Toplumsal şiddetin normalleşmesine izin vermeyecek, mesleğin onuruna yönelen saldırılara karşı mücadeleyi her nereden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz. Mesleğimizi, meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızın haklarını sahipsiz bırakmayacak, sorumluların cezalandırılması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı Kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.