DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Hatay
10°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Bu Duruma Hazır Değil!

Hatay Bu Duruma Hazır Değil!

ABONE OL
24 Nisan 2024 22:14
Hatay Bu Duruma Hazır Değil!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketinde adeta yıkılan Hatay, henüz toparlanamadı. Bir taraftan enkaz çalışmaları sürdürülürken diğer taraftan ise normalleşme adımları birçok çalışmalarla sürdürülüyor.

MÜCBİR SEBEP SÜRESİ 30 NİSANDA SON BULACAK

Her platformda, toplantıda ve açıklamada Hatay’ın Özel Afet Bölgesi ilan edilmesi konusunda yapılan çağrılar maalesef yerine getirilmedi. Son olarak 30 Nisan itibariyle mücbir sebep süresinin son bulacağını ifade eden Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) Başkanı Ahmet Horoz, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması adına bu sürenin uzatılması gerektiğini belirtti.

HENÜZ DEPREMİN YARALARI SARILMADI

Horoz yaptığı açıklamasında; “30 Nisan itibariyle deprem bölgesi için ilan edilen mücbir sebep hali sona erecek. Mükellefler o tarih itibariyle ertelenen borçlarını ödeyeme başlayacak. Fakat Hataylılar, Esnaflar vs. bu duruma hazır değil. Henüz depremin yaraları sarılmadı ve ilimizin yeniden ayağa kalkması adına mücbir sebep halinin uzatılması gerekmektedir.” Dedi.Tebliğ’de Neler Yer Alıyor?Deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, bu mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmiş ve. Tebliğde belirlenen bölgelerde mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken mücbir sebep hali kapsamında başvuru ve ödeme sürelerine yer verilmişti.Tebliğle, bu il ve ilçelerdeki uygulanan mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024’e kadar uzatılmasının ardından, yeniden yapılandırma düzenlemesinden yararlanmak üzere yapılacak başvuru ve taksit ödeme süreleri yeniden belirlendi. Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.