DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,460,40
BITCOIN 20914170,02%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay Kadın Dostu Bir Kent

Hatay Kadın Dostu Bir Kent

ABONE OL
18 Aralık 2021 12:56
Hatay Kadın Dostu Bir Kent
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da “33 Kadın Türkiye” Belgeseli 100 günlük sürenin ardından muhteşem bir gala ile tamamlandı.

Projenin tasarım ve yapımcısı Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı, gala sonrası yaptığı açıklamada, 33 Kadın Belgeselinin, bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:  ” Kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkarmak için Mersin, Adana, Hatay, Samsun, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum ve İzmir’de ve tabi ki yavru vatan Kıbrıs’ta yapılacak olan bir proje. Mersin’den sonra Hatay’da da çekimlerini tamamladık. Çekimler tam 100 gün sürdü. Mersin’in 33 Kadın Belgeseli yerel ve yaygın TV kanallarında yayınlanmaya başlandı.

Hatay bölümleri Ocak ayından itibaren You Tube kanalları başta olmak üzere 23 yerel TV kanalında ekranlara gelecek. Belgeselimiz 20 dakikalık 33 ayrı bölümden oluşacak. Her hafta iki bölüm yayınlanacak. Yaptığımız çekimlerde, Hatay’ın gücü başarısı ve güzelliği ile, kadınların gücü başarısı ve güzelliğini birleştirmeye dikkat ettik. Yani tüm Türkiye’ye Hatay’ın güzelliği ile Hatay’lı kadınların başarısını anlatmak istiyoruz. Hatay’ın tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunabildiysek, bu da bizim için ayrıca başarıdır.

Hatay’ın güçlü ve başarılı kadınlarından; Ferhan Kuseyrioglu, Zuhal Mansfield, Vicdan Eraslan, Müfide Halaceli, Rahel Elvasvili Butros, Kerime Senyücel, Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, Zehra Mirioğlu, Melisa Özkaya Kara, Nihal Öztoprak, Fatma Önal Önlen, Sakine Şahutoglu, Derya Yaluk Yaşar, Pınar Debooğlu, Yeşim Ugutmen, Sanem Akpınar, Nur Yanık, Melda Kavuncıoğlu, Tuğba Topal, Münevver Ezelsoy, Ayşegül Abacı, İlke Ekmekçi, Natalia Sovuksu, Girne Mansuroğlu, Karsu Dönmez, Yasemin Mıstıkoglu, Hüsniye Mirioğlu, Lemye Şahin, Elif Ovalı, Didem Öğdü, Nursel Örak, Batya Kebudi ve Lale Kuseyrioğlu’nun yer aldığı belgeselde kadınların başarı hikâyeleri dizi film tadında yayınlanacak. ” dedi.

HATAY’DA 33 KADINDAN ÇOK DAHA FAZLASI VAR

Hatay’da 33 Kadından daha fazlasının olduğunu söyleyen Cavlı: “Güçlü ve başarılı kadınların hikâyelerini anlatmak için yola çıktık. Yani mağdur olan kadınlardan çok, gerçekten güçlü, başarı hikayesi olan, sıfırdan bir noktaya gelen, ya da aileden kalan bir şirketi üzerine koyarak başarıyla yöneten, daha çok istihdam yaratan veya aldığı eğitimle akademisyen olan, yeni bir ürün geliştiren ve bunlarla ilgili istihdam yaratan bir çok kadınımız var. Elbette ki Hatay’da 33 kadından çok daha fazlası var. Biz 33 kadınımızı Hatay’daki bütün başarılı kadınları temsil etmeleri için seçtik” ifadelerini kullandı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VE İNANILMAZ BİR DESTEK GÖRDÜ

Projenin sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve projeyi herkesin sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Cavlı: “Bu projeyi herkesin sahiplenmesini istiyoruz. Burada seçtiğimiz kadınlar başarılı ama buradaki güç dengesi asla ve asla para ile ilgili bir güç değil. Yani maddi güçten dolayı güçlü değiller. Biz buna bakmadık. Buradaki güç dengesi para değil. Hikâyesine, geldiği noktaya ve gitmek istediği yere baktık. Projemiz, tamamen bir sosyal sorumluluk projesi ve inanılmaz bir destek gördü. Hatay’ın gerçekten kadın gücü ve farkındalığına önem veren kadının gücünün önünde engel olmayan bir kent. Gerçekten Hatay kadın dostu bir kent.”  Başta Hatay Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kadına önem veren, kadın gücünü ve kadın emeğini göz ardı etmeyen tüm proje paydaşlarımıza kadınlarımız adına çok teşekkür ederim” dedi Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.