DOLAR 32,6190 0.37%
EURO 34,8762 0.13%
ALTIN 2.493,730,39
BITCOIN 20716513,42%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay Madenli Yat ve Su Sporları Merkezi tanıtıldı

Hatay Madenli Yat ve Su Sporları Merkezi tanıtıldı

ABONE OL
12 Haziran 2021 11:07
Hatay Madenli Yat ve Su Sporları Merkezi tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla Hatay Madenli Yat ve Su Sporları Merkezinin tanıtımı yapıldı.

Yavuz, beraberinde Vali Rahmi Doğan ve milletvekilleriyle merkezin tanıtım etkinliğine katıldı, incelemede bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Yavuz, açılış öncesi sporcuların faaliyetlerini gözlemlemek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Yavuz, merkezde spora ve eğitime yönelik faaliyetler olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

“Burada eğlenceye dönük faaliyetler de var. Turizm anlamında bölgeye renk katacak yatırım oldu. Biliyorsunuz Arsuz zaten bilinen bir yer. Sahilleri ve güzellikleriyle bilinen bir yer ama turizmi çeşitlendirmek, aktiviteleri çoğaltmak anlamında bölge için çok kıymetli bir yatırım. 106 teknelik yat limanına şu ana kadar 76 tekne bağlamış durumda. Bölgede İskenderun köklü yatçılık faaliyetiyle bilinir. Onların ve bölge halkının desteğiyle etkin bir turizm merkezi olduğunu biliyoruz. Burası aktif olarak kullanılacak ve çok talep görecektir. Bence Hatay sahillerinin kaderini değiştirecek bir yatırım olmuş. Buradaki gençlerimiz için de çok doğru, zamanlarını çok iyi şekilde geçirebilecekleri bir tesis olmuş. Ben bölgedeki turizm talebini de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.”

HATAY FARKLI ŞEHİRLERLE FARKLI ROTAYLA BAĞLANMIŞ OLACAK

Yavuz, Hatay Deniz Otobüsü ile bölgede yapılacak seferlerle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

“Valiliğimiz yan taraftaki iskeleyi belediyemize tahsis etmiş durumda. Belediyemizin birtakım girişimleri var. Sanıyorum Orta Doğu şehirlerinden ve aynı zamanda KKTC’den de tekne ve feribotla gidilmesi tabii ki inanılmaz bir kapasite artışı sağlayacak. Her anlamda etkileşimi artıracak ve Hatay’a çok büyük değer katacaktır. Hatay farklı şehirlerle farklı rotayla bağlanmış olacaktır. Bu işin özel meraklıları da var biliyorsunuz. Özellikle Ege sahillerimizden karşı adalara yapılan turizm ve ticaret faaliyetleri hem adalara hem bölgemize çok büyük katkı sağlıyor. O anlamda Hatay’ın da kıymetli bağlantıları olacak.”

Yavuz’un inceleme ve açıklamalarının ardından, merkezdeki sporcular kano ve tekne yarışı yaptı. Dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler verildi. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.