DOLAR 32,2123 0.02%
EURO 35,1107 0.25%
ALTIN 2.518,470,72
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’ı Çok Seviyorum

Hatay’ı Çok Seviyorum

ABONE OL
12 Temmuz 2023 13:42
Hatay’ı Çok Seviyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatayspor’a olan aşkı yüzünden memleketimize yaptığı ziyaretler ile tanıdığınız Hollanda Groningen’de yaşayan Judith Koenes, Tarihi, kültürü , gastronomisi  ve insanına büyük hayranlık duyduğu Hatay’ın 6 Şubat tarihinde yaşadığı büyük yıkım sonrası fazlası ile göz yaşı dökmüş bir isim.

Asrın felaketi sonrası Hatay’da arkadaşlık kurduğu bir çok ismi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Judith Koenes sağ kurtulan arkadaşlarından sık sık görüşerek durumları hakkında bilgi alan ve o gün bugündür İnternet üzerinden Hatay ile ilgili tüm yayınları yakından takip eden tam bir Hatay’l.

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde yaşayan Hataylı  sanatçı Karsu’ya büyük hayranlık duyan Koenes, Yakınlarını depremde kaybeden sanatçının depremzedeler ile ilgili yaptığı tüm çalışmaları yakından takip ettiği gibi paylaşımları ile sanatçıya destek veren duyarlı bir isim olarak da çıkıyor karşımıza.

Hollanda’da aldığı zeytin fidanı ile Hatay özlemini gideren Judith Koenes açıklamasında:” Ben Hatay’ı çok seviyorum. Orası benim ikinci şehrim. Hatayspor’um, Dostlarım ve anılarımın olduğu şehirin yaşadığı deprem felaketi beni çok derinden etkiledi. Çok gözyaşı döktüm ve hala da dökmeye devam ediyorum. Hatay’ın her tarafında gördüğüm zeytin ağacı fidanını burada gördüğümde işte benim Hatay’ımın ağacı dedim ve aldım. Saksıda  büyüttüğüm zeytin ağacıma  evladım gibi bakıyorum dersen abartı olmaz. Adını Hatay koydum. Ama büyüdüğünde depremde büyük acılar yaşayan ve depremzedeler için çok çalışmalar yapan Hataylı  sanatçı Karsu’nun adını vereceğim ona.

Ben o kadar üzgünüm ki bunları nasıl anlatayım bilmiyorum. Antakya’nın her bir köşesinde anılarım var.İnanın o görüntüleri gördükten sonra çekmiş olduğum fotoğraflara bakarak gözyaşlarıma hakim olmadım.Ben burada o kadar üzüntü yaşadım oradaki dostlarımın yaşadıklarını tahmin bile edemiyorum. Gazeteci İzzet Nazlı’nın ailesi ile birlikte vefat etmesi, Son maçta Hatayspor’un golünü atan Christian Atsu’nun vefatı, Adnan Yurdagül ağabeyin vefatı, yine gazeteci Hasan Yetmez’in enkaz altından çıkması, Tribün lideri ve Hatayspor  maçlarını birlikte izlediğim Komando Mehmet’in evinden zor şartlarda çıkması ve verdiği yaşam mücadelesi, Çok büyük keyif ile dolaştığım Uzunçarşının bir çok noktasındaki yıkım  ve daha bir çok olay beni çok derinden üzdü. Deprem anından itibaren tüm dualarımda Hatay var. Benim ikinci memleketim umarım kısa bir zaman zarfında toparlanarak eski günlerine kavuşur. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Tedavisi devam edenlere şifalar diliyorum.Çok ama çok çok geçmiş olsun Hatay…”dedi. İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP