DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077533-1,43%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’ın Protokolü İstanbul’da Buluştu

Hatay’ın Protokolü İstanbul’da Buluştu

ABONE OL
2 Ağustos 2022 11:11
Hatay’ın Protokolü İstanbul’da Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Dernekler Federasyonu’nun İstanbul’da düzenlenen Hatay istişare ve çalışma toplantısına katıldı.

Vali Doğan’ın onur konuğu olduğu toplantıya Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Lütfi Kaşıkçı, Gaziosmanpaşa Kaymakamı, İskenderun eski Kaymakamı İskender Yönden, belediye başkanları, Hataylı bürokratlar, iş insanları, akademisyenler, İstanbul’da yaşayan Hataylılar ve davetliler katıldı.

Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Yılmazer ve yönetiminin örnek ev sahipliği yaptığı toplantıda, Hatay için neler yapılabileceği hakkında istişarede bulunuldu.

Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Yılmazer, Hatay’ın etnik, kültürel, sosyal çeşitliliğiyle barış içinde yaşamanın en güzel şehri olduğunu belirterek, “Kadim şehrimizin bütün mihenk taşları da derneğimiz bünyesinde yer almaktadır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla şehrimizi tanıtmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Yürüttüğümüz faaliyetlerde desteğinizi esirgemeyen valimize, milletvekillerimizi şükranlarımızı sunuyorum. Gecemizin onur konuğu, Hatay’ın gelişmesinde büyük pay alan Valimiz Rahmi Doğan’a bizi varlığıyla şereflendirdiği için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

ŞEHRİMİZİN DAHA GÜZEL YARINLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hatay Valisi olarak görev yapmasının sorumluluğuna değinerek, bu görevin hem zor, hem çok onurlu ve kıymetli bir olduğunu ifade eden Vali Rahmi Doğan, “İlimizi her platformda tanıtmaya çalışan, Hatay’ın turizm potansiyeline katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarımızdan biri olan Hatay Dernekler Federasyonu’nun düzenlendiği bu programda hemşehrilerimiz ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. 2018 yılı ekim ayında Hatay Valisi olarak göreve başladım. Daha önce Kars Valiliği, Kilis Vali Yardımcılığı ve Elbeyli Kaymakamlığı görevim var. Meslek hayatımın yarısı Türkiye – Suriye sınır illerinde görev yapmakla geçmiş. Heralde meslekteki aktif valiler arasında sınır tecrübesi en fazla olan vali benim. Ankara’daki gerek daire başkanlığı, gerek diğer görev yerlerimde de sınır güvenliği görevine baktım. Hatay’da da Afrin harekâtından birkaç ay sonra göreve başladım. Göreve başlar başlamaz halkın taleplerini ve beklentilerini tespit ederek yola koyuldum. Bu süreçte sayın vekillerimizle istişare halinde, ciddi bir gayret gösterdik. Hatay meclis binasının aslına uygun şekilde restore edilmesi, HADO, Çevlik – Arsuz yolu, Vakıflar İşhanı, yeni müzeler, osbler ve okullar açılması gibi pek çok hizmetimizde çok büyük emek, gayret var. Hepsi zor ve zahmetli işler. Emeği geçen milletvekillerimize ve herkese teşekkür ederim” dedi.

Vali Doğan, ilin turizm ve kültürel alanda yapılan yatırımları, bitirilen ve devam etmekte olan projeleri ilçe ilçe sıralarken, “Şehrimizin daha güzel yarınları için çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Yılmazer, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a hediye takdim etti.

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.