DOLAR 32,4823 -0.07%
EURO 34,7821 -0.58%
ALTIN 2.442,570,28
BITCOIN %
Hatay
16°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’ın Tescilli Ürünleri; Kabak Tatlısı

ABONE OL
17 Aralık 2022 12:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba sevgili Hatay Asi Gazetesi okuyucuları, geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz ve çokça ilgi gören Hatay’ın Tescilli ürünleri yazısının bir başka konusu ile yine siz değerli okuyucularımızın karşısındayım. Bu hafta ki konumuz meşhur Hatay Kabak Tatlısı.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan kabak tatlısı, günümüzde oldukça sık tüketilmektedir. Çok sık tüketilmesinin de ayrıca nedenleri bulunuyor gelin hep birlikten bu nedenleri inceleyelim; Kabak tatlısı, düzenli olarak tüketildiğinde kilo aldırmayan bir tatlıdır. Bu bağlamda bal kabağı tatlısını diyet listenizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun yanında kabak tatlısının birçok faydası da bulunmaktadır. Kabak tatlısının bu bağlamda pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunların hepsi başta sindirim sistemi olmak üzere birçok şeye fayda sağlamaktadır. Yüksek besin değeri ve lif içeriği sayesinde vücudumuz için oldukça yararlı bir tatlıdır. Bunun yanında kabak tatlısı düşük kalorisiyle de hafif bir tatlıdır. Özellikle sindirimi çok kolay olan bu tatlının, bağışıklık sisteminden göz sağlığına kadar etki ettiği birçok yer bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır ve mikroplara karşı daha dirençli olmada doğal bir etkendir.

Antioksidan özelliği mevcuttur. Bu sayede vücutta dolaşan serbest radikalleri yani toksin maddelerin aktivitelerini engellemede etkili doğal bir çözümdür. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını ve sindirimin daha rahat yapılmasını sağlamaktadır. Kabak tatlısı, cildin parlak ve canlı görünmesinde de etkilidir. Bünyesinde barındırdığı A vitamini sayesinde göz sağlığına birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Beyaz kan olarak bilinen bağışıklık sistemi elemanlarının üretimini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Stres ve uykusuzluk gibi problemleri çözmede etkilidir.

Diyabet hastalarının diyet listesinde kullanılan bir yiyecektir. Bunun nedeni kan şekerini düşürücü etki gösteren maddeleri barındırmasıdır. Kemik ve diş sağlığı açısından da önemli bir tatlıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.