DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049385-2,18%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAYATINI ÇÖP KONTEYNIRI KURTARDI!

HAYATINI ÇÖP KONTEYNIRI KURTARDI!

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da, içinde bulunduğu evi ateşe vererek hayatını kaybeden gencin annesi o anları anlattı.

ABONE OL
19 Mayıs 2021 09:20
HAYATINI ÇÖP KONTEYNIRI KURTARDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçeye bağlı, Kuyulu Mahallesi Basmahane Sokak’ta bulunan müstakil evde yaşayan anne Fatma Dik (57), oğlunun 8 Mayıs gecesi eve geldiğinde cinnet geçirdiğini söyledi. Oğlunun kendisini bağladığı ve evi yakmaya çalıştığı iddia eden anne Dik, “Oğlum o gece saat 11 gibi eve geldi. Başladı bağırmaya sonra da motosikletinden benzin çekerek şişeye doldurdu. Elimi ve ayaklarımı bağladı. ‘Bu gece seni de, beni de, evini de yakacağım, bize yaşamak haram.’ dedi” diye konuştu.

“BAĞI DİŞLERİMLE ÇÖZEREK, KAÇIP ÇÖP KONTEYNIRINA SAKLANDIM”

Oğlunun duyduğu bir ses üzerine dama çıktığını ve o anda fırsat bularak kaçtığını aktaran anne Fatma Dik, “Oğlum sabaha karşı 3’e doğru bir ses duydu. Dama çıkarak, ‘Çıkın ulan beni ablukaya mı almışsınız’ dedi. Bende o an can havliyle elimdeki bağı dişlerimle çektim, ayak bağlarımı da sökerek, elime terliğimi alıp kaçtım. Sonra evin yakınında çöp konteynırı gördüm, hemen onun içerisine girdim ve kapağını kapattım, canımı kurtardım. Ama oradan sonra ne yaptı, ne etti bilmiyorum, evimi, yerimi yaktığını duydum. Sonra da öğrendim ki kendisi de evin içinde yanmış. Gece 3’ten sabah 7.30’a kadar konteynırın içerisinde saklandım. Oradan sonrada kaçarak komşularıma geldim. Üstüme kapıyı kilitleyerek beni evlerine sakladılar” şeklinde konuştu.

“ANNELER GÜNÜNDE BANA BU ACIYI YAŞATTI”

Anneler gününde böyle bir acı yaşadığını söyleyen anne Dik şöyle konuştu: “Anneler gününde, mübarek kandil gecesinde bana bu acıları yaşattı. Benim çektiğim bu acıyı hiçbir anne çekmesin. Hayatımı zehir etti, anneler günümü zehir etti, en sonunda da kendi gençliğine kıydı.”

CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM İSTEDİ!

Evinin harabe olduğunu ve gidecek yerinin olmadığını ifade eden acılı anne, “Gidecek yerim yok, durumum çok kötü. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, devlet yetkililerimizden, valimizden, kaymakamlarımızdan, belediye başkanlarımızdan yardım bekliyorum” diyerek yardım talebinde bulundu.

OLAY 9 MAYIS’TA YAŞANMIŞTI

“9 Mayıs sabahı kendisinin de içerisinde bulunduğu evi ateşe veren Mustafa Dik (33), olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yangında ağır hasar alan 2 katlı müstakil ev ise kullanılamaz hale gelmişti.” İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.