DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22349891,44%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HBB ve MKÜ’den Sağlık İçin Önemli Adım

HBB ve MKÜ’den Sağlık İçin Önemli Adım

ABONE OL
25 Mayıs 2024 14:25
HBB ve MKÜ’den Sağlık İçin Önemli Adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), UNESCO Gastronomi Evi ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Enfeksiyon Kontrol Komitesi iş birliğiyle, El Hijyeni Günü dolayısıyla sağlık ve hijyen konularında toplumun farkındalığını artırmak amacıyla eğitim düzenledi.

UNESCO Gastronomievinde gerçekleştirilen etkinlikte, Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından “El Yıkamak Hayat Kurtarır” sloganıyla verilen eğitimlerde, HBB personellerine ve vatandaşlara yönelik etkili el yıkama yöntemleri, el antiseptiği ve lateks eldivenlerin doğru kullanımıyla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitimde, katılımcıları günlük yaşamlarında ve mesleklerinde daha sağlıklı uygulamaları benimsemeleri konusunda teşvik eden MKÜ görevlileri, genel mutfak hijyeni konularında da önemli bilgiler aktardı. Uzmanlar, sıcak su ile el yıkamanın dermatit riskine sebep olduğuna dikkat çekerek, sıvı sabun veya alkollü el antiseptiğinin avuç içi, el sırtı, parmak araları, tırnak yüzeyleri ve bileklerin her tarafına temas etmesi gerektiğini vurguladı.

HBB Gastronomievi yetkilileri, Hatay halkına hizmet verdikleri her tesiste kalitenin yanı sıra hijyen koşullarını da çok önemsediklerini belirtti. Zeynep Yüksek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.