DOLAR 32,2451 0.12%
EURO 35,0993 0.23%
ALTIN 2.505,170,20
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnsan Canı Sudan Ucuz mu?

İnsan Canı Sudan Ucuz mu?

ABONE OL
2 Ağustos 2023 10:04
İnsan Canı Sudan Ucuz mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükselen döviz kuru, lojistik gider ve artan maliyetler nedeniyle damacana su fiyatına yapılan zamlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle deprem bölgesinde su sorunu yaşayan vatandaşlar devlet yetkililerine seslenerek, “Yetersiz su yardımı nedeniyle su almamız gerekiyor. Gelin görün ki,  su fiyatlarına yapılan zamlar yaşamımızı etkiliyor. “İnsan Canı Su’dan Ucuz Mu?” diyerek tepki gösterdiler.

UYARILAR YAPILIYOR AMA SU ALACAK” GÜCÜMÜZ YOK!

6 Şubat depremleriyle birlikte birçok kentte altyapı çöktü ve günlük kullanım için suya erişim imkânsız hale geldi. Üstelik depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen hala birçok kentte ve yerleşim biriminde temiz içme suyuna erişim sağlanmış değil. Gerek Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda gerekse yerel yöneticiler tarafından yapılan açıklamalarda musluklardan akan suların içilmemesi konusunda kesin uyarılar yapılıyor.

YARDIMLAR YETERSİZ, SU SATIN ALMAK İSE İMKANSIZ

Suya erişimin sorun haline geldiği yerlerin başında Hatay geliyor. Hem hava sıcaklarının artması hem de depremin yarattığı yıkımdan ötürü birçok depremzede büyük ihtiyaç duyduğu suya yeterli ve sağlıklı şekilde ulaşamıyor. Hal böyle iken yardımların yetersiz kaldığı Hatay’da çareyi su satın almakta bulan vatandaşlar, bu seferde zamlar ile karşı karşıya kaldı.

“KEŞKE BİZ DE ÖLSEYDİK”

Yaşadıkları asrın felaketinden dolayı yaşam şartları zorlaşan ve hatta içecek su bulamayan vatandaşlar; “keşke biz ölseydik” diyecek duruma geldi. Depremdeler;  “Bu çileyi herkesin görmesini istiyoruz. Depremden sadece 3 ay sonra unutulduk. Zamlarla yüz yüze geldik. Suya zam, yiyeceğe zam, her gün zam zam zam. Keşke biz de ölseydik. bu şekilde yaşayamayız zaten” dediler. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.