DOLAR 32,4593 -0.04%
EURO 34,9052 0.26%
ALTIN 2.443,380,21
BITCOIN %
Hatay
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze’de gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 5 sivil hayatını kaybetti
  • Hatay Asi Gazetesi
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze’de gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 5 sivil hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’de gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 5 sivil hayatını kaybetti

ABONE OL
11 Nisan 2024 11:11
İsrail’in Gazze’de gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 5 sivil hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusunun gece boyu hava, kara ve denizden Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarında en az 5 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

 Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve orta kesimlerini yoğun şekilde bombaladığı belirtildi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki bir evi bombalaması sonucu 5 sivil yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı.

Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki bazı noktaları bombardıman çemberine alarak yerle bir eden İsrail savaş uçakları, kamptaki Nü’n Nureyn Camisi ile Muaz bin Cebel Camisi’ni hedef aldı.

İsrail ordusu, savaş uçaklarıyla bombaladığı Nuseyrat Mülteci Kampı’nın bazı bölgelerine karadan da tanklarla girdi.

Haberde, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şati Mülteci Kampı’ndaki evleri denizden bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ancak sayılarının belirlenemediği vurgulandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere 33 bin 482 Filistinli öldürüldü, 76 bin 49 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria’da Filistinlilere ait ev ve aracı ateşe verdi

Batı Şeria’nın Nablus kentinde yer alan Lubben eş-Şarkiyye Köyü Yerel Meclis Başkanı Yakub Uveys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fanatik Yahudi yerleşimcilerin köye saldırdıklarını belirtti.

Gece saatlerinde köye sızan fanatik Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait bir evi ve bir aracı ateşe verdiklerini ifade eden Uveys, saldırganların ayrıca Filistinlilerin evlerine İbranice sloganlar yazdıklarını kaydetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 460 Filistinli hayatını kaybetti. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.