DOLAR 32,2091 0.01%
EURO 35,0139 0%
ALTIN 2.514,400,56
BITCOIN %
Hatay
19°

AZ BULUTLU

03:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

İSTE İskenderun’a Hizmet Etmeye Devam Ediyor

İSTE İskenderun’a Hizmet Etmeye Devam Ediyor

ABONE OL
5 Ekim 2023 10:41
İSTE İskenderun’a Hizmet Etmeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yaptığı bilimsel çalışmalarla başta İskenderun olmak üzere şehri Hatay’a hizmet ediyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yaptığı bilimsel çalışmalarla başta İskenderun olmak üzere şehri Hatay’a hizmet ediyor. TÜBİTAK 1001 proje programı kapsamında açılan Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı – BİNBİRÇABA çağrısında İSTE’nin“TR63 Bölgesi Ekonomisinin Direncini Artırmaya Yönelik Senaryoların ve Stratejilerin Geliştirilmesi” başlıklı projesinin destekleneceğini haberi duyuran İSTE, bölgeye yalnızca deprem sonrasında katkı sunmuyor. İSTE, daha önce de bölgesel paydaşları ile yaptığı pek çok iş birliği vesilesiyle özelde İskenderun’un, genelde ise Hatay’ın kalkınması için taşın altına elini koymuştu.

İSTE’nin son yıllarda yaptığı bölgesel çalışmalara örnekler vermek gerekirse Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında İskenderun Sahil Bandında kamusal açık alan özelinde kullanıcılara farklı aktiviteler sunan mekânlar üretmeyi amaçlayan Parametrik Deneyim baslığında projeler geliştirmişti. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına gelindiğinde TR 63 Hatay Kahramanmaraş Osmaniye Bölge Planı, Hatay İl Gelişim Planı, 1/25000 Ölçekli İskenderun Gelişim Planı, İskenderun Turizm Eylem Planı, İskenderun Kültür Turizmi Eylem Planı, İskenderun Düğünyurdu Kırsal Kalkınma Eylem Planı, İskenderun Yayla Turizm Eylem Planı, İskenderun Kent Merkezi Engelsiz Kamusal Eylem Planı, İskenderun Kent Merkezi Ulaşım Eylem Planı, İskenderun Sahili Kamusal Alan Eylem Planı, İskenderun Kıyı Turizmi Eylem Planı, İskenderun Api Turizm Eylem Planı, İskenderun Enerji Etkin Konut Alanı Eylem Planı hazırlanmış; Herkes İçin Tasarım Dersi kapsamında İskenderun açık ve kapalı kentsel kamusal alanların dezavantajlı gruplar için uygunluğunun incelenmişti. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı; Afet Sonrası Yeniden Yapılanma: Antakya Kentsel ve Arkeolojik Sit Alanı ve Yakın Çevresi Mekânsal Planlama ve Politika Önerileri Şehircilik Projesi dersleri kapsamında detaylı çalışılmış ve projeler önerilmişti. Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediyesi ile imzalanan protokole göre ise yapımı devam eden binalara, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraşlı yıkıcı depremler sonrasında orta hasarlı olarak tespit edilen binalara ve yeni inşa edilecek olan yapılara ait parsel bazlı yapı ve zemin projeleri İSTE tarafından incelenecek.

Her zaman ve her koşulda tüm paydaşları ile bölgenin, şehrin ve ülkenin kalkınmasına hizmet etme çabasında olduklarının altını çizen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “vatandaşımıza yararlı olacak tüm çalışmaların yürütücüsü ve/ya iş birlikçisi olmak bilim insanları olarak vazifemizdir. Hep dile getirdiğim gibi üniversiteler içinde bulundukları habitatlardan bağımsız değildir. Biz de gerek deprem öncesinde, gerek deprem sonrasında yaptığımız çalışmalarla başta İskenderun ve Hatay olmak üzere yurdun her köşesinde her zaman milletimizin yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu yolda beraber yürüdüğümüz tüm kurum, kuruluş ve kişilere şahsım, üniversitem, ülkem ve ülkemizin geleceği gençler adına minnettarım” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.