DOLAR 32,4731 -0.06%
EURO 34,7058 -0.78%
ALTIN 2.435,64-0,01
BITCOIN %
Hatay
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KAR ÇİLESİ!

KAR ÇİLESİ!

ABONE OL
20 Ocak 2022 11:38
KAR ÇİLESİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da hafta başından itibaren etkisini arttıran soğuk hava dalgası, önceki gün yerini kar yağışına bıraktı. Şehrin birçok ilinde meydana gelen kar yağışı merkez Antakya ilçesinde ise sulu kar şeklinde görüldü. İlçe bağlantı yolları kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, okullarda bir günlüğüne tatil edildi.

SON YILLARIN EN YOĞUN KARI

Son yıllarda kar yağışlarından uzak kalan il olan Hatay, neredeyse bütün ilçelerinde kar yağışı ile karşılaştı. Son 5 yıllık sürecin en ciddi karı ile karşılaşan Hatay’da, olumsuzluklarda beraberinde geldi. Belen-Topboğazı, Hassa-Kırıkhan, Altınözü-Antakya karayolları ile beraber ilçe içi bağlantı yollarının da kar nedeniyle kapandığı şehirde, kapanan yollar ekiplerce yeniden trafiğe açıldı.

Diğer yandan Hassa ilçesinde yoğun karı kaldıramayan bir çiftliğin çatısı çöktü. İçerisinde 300 küçük ve büyükbaş hayvanın olduğu çiftlikte, 40 hayvan telef oldu.

SOĞUK HAVA DALGASI DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay’da oluşan soğuk hava dalgasının süreceğini ve özellikle haftasonunda şehrin birçok ilçesinde kar yağışının devam edeceği, kıyı kesimlerde ise sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin edildiğini bildirdi. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.