DOLAR 32,2173 0.03%
EURO 35,2465 0.28%
ALTIN 2.519,650,77
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kara, Kira Yardımını Sordu

Kara, Kira Yardımını Sordu

ABONE OL
9 Mayıs 2024 12:01
Kara, Kira Yardımını Sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremzedelerin konut ve kira yardımı sorunlarını gündeme taşıdı. Kara, 6 Şubat Depremi sonrasında yapılan törenle konut kuralarının çekildiğini hatırlattı. Ancak, halen bir iyileşme olmadığını belirterek, binlerce depremzedenin hala konteynerlerde yaşam mücadelesi verdiğini ve Nisan ayında aldıkları kira yardımının kesildiğini ifade etti.

Kara, depremzedelerin yaşadığı mağduriyetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Hak sahibi olanların teslim alacakları evlerin yaşanabilir olmadığını vurguladı ve sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Henüz konutlarına yerleşemeyen depremzedelerin mücadelesine de dikkat çekti. Geçen 15 ay boyunca konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerin ne kira yardımı ne de doğru düzgün bir barınma imkanına sahip olmadıklarını belirtti.

AFAD’ın acilen kira yardımı hususunda mağdur olan depremzedelerin sorunlarını dinlemesi ve çözmesi gerektiğini vurgulayan Kara, Hatay’da yaşanan mağduriyetlerin çözülmesi için takipçi olacağını belirtti. Zeynep Yüksek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP