DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352471,91%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karasu’dan Ağaç Katliamına Tepki

Karasu’dan Ağaç Katliamına Tepki

ABONE OL
2 Şubat 2024 11:23
Karasu’dan Ağaç Katliamına Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, Antakya Atatürk Parkında yapıla ağaç katliamına tepki gösterdi.

Derneklerine gelen bir ihbarla Atatürk Parkında 40-50 yaşlarında 25-30 ağacın kesildiğini belirlediklerini kaydeden Başkan Nilgün Karasu; tepkisini şöyle dile getirdi: “Yine bir katliam yine ağaç kesimi! Atatürk Parkında ağaç kesildiğine dair derneğimize gelen bir ihbar üzerine adrese gidildiğinde yaklaşık 40-50 yaşlarında 25-30 adet kadar ağacın kesildiğini yüreğimiz parçalanarak tespit ettik.” Dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Yeşilin ağacın değerini en çok hissettiğimiz bu dönemde ve şehrin  tek yeşil alanı kalan Atatürk Parkında Türk Tasarım Vakfı tarafından bu katliam yapılmıştır. Şehrimizi inşaa edecek olan  vakıf  bu şekilde mi şehrimizi ayağa kaldıracak? Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile yaptığımız görüşmede Türk Tasarım Vakfına ofis alanı olarak kullanılmak üzere bir konteynerlik yer tahsisi edildiğini ifade etti.

Bu katliama kesinlikle razı olmadıklarını ve ilgili elemanların yaptığı inceleme sonucunda ivedi olarak sökülen ağaçların yerine aynı büyüklük ve aynı yaşta yeniden ağaç dikilip alanın eski haline getirilmek üzere yaptırım uygulanacağı aksi durumda para cezası uygulanacağı tarafımıza iletildi.

Yaşam alanlarımız bu kadar daraltılmışken hava kirliliği ile depremin ilk gününden mücadele etmeye çalıştığımız bu zamanda nefes alacak alanlarımız nerdeyse yok sayılacak kadar azaldı. Depremin yarattığı ekolojik yıkım ve dünyanın gündeminde olan küresel iklim  kriz ile mücadele ederken Türk Tasarım Vakfı gücünü nerden  kimden alıyor? Şehrimizi teslim ettiğimiz kurum bu mu? Yok edilen alan yeniden eski haline getirilinceye kadar konunun takipçisi olacağız.” Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.