DOLAR 32,4701 -0.06%
EURO 34,7185 -0.74%
ALTIN 2.433,68-0,09
BITCOIN %
Hatay
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KİM BU FUTBOLCU?

ABONE OL
6 Ağustos 2022 10:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta ele aldığım köşe yazımda değindiğim konu ile ilgili hafta içi bir gelişme yaşandı.

Hatayspor şube sorumlusu ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş yaptıkları açıklamalarda kulübün tanınan ve şaşırılacak bir futbolcu ile ilgilendiğini söyledi. Bahsedilen futbolcu ile açıklanan bilgilerde oyuncunun Premier Lig’te oynayan biri olduğu ve transferi halinde çok konuşulacağından bahsediliyor.

Böyle açıklamalar ile taraftar ister istemez heyecanlanmaya başladı ne yalan bende heyecanlanmadım değil. Şimdi bu tür transferlerin takıma nasıl katkı sağlayacağına gelecek olursak, böyle futbolcular şahsi olarak çok az bir iş yapsa bile isim olarak kulübü, takımı ve taraftarı ister istemez motive edecek güçleri vardır. Kulübün menfaatine önemli katkı sağlar, tribünleri doldurur forma satışları ile beraber sponsorlarla kendi maliyetini çıkarır. Gerçekten bahsedildiği gibi adından söz ettirmiş tanınmış bir futbolcu alınırsa ciddi manada çok katkı sağlayacaktır bunu daha önce ki yazımda da yazmıştım.

Adı geçen futbolculara gelecek olursak bir, iki isim ön plana çıkıyor biri dünyaca ünlü olan Edinson Cavani diğeri ise Christian Benteke. Cavani 1 Temmuz itibari ile kulüpsüz ve piyasa değeri 4 milyon Euro Benteke ise şuan Crystal Palace takımının futbolcusu ve bir yıllık daha kontratı bulunuyor piyasa değeri 6 milyon Euro. Eğer Bahsedilen o ünlü futbolcu Cavani ise en mantıklı ve ekonomik olarak en uygun futbolcudur, gelmesi halinde ise sadece ülkemizde değil dünyada da büyük yankı uyandıracaktır. Bunun karşılığını Hatayspor ciddi manada alacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın ama eğer Benteke ise ciddi manada masraflı bir transfer olur hem bonservis ücreti hemde oyuncuya verilecek para Hatayspor kulübünün transfer bütçesini zorlayabilir Cavani ile aynı etkiyi yaratmaz, maliyetini çok çıkarmaz ama yine de oyuncu olarak çok önemli katkı sağlar. Uzun lafın kısası şuan bu ihtimaller ve açıklamalar bile Hatayspor’un gündemde tutulmasını bile sağladı taraftarı bile heyecanlandırdı artık sözü edilen isim gelse kim bilir nasıl bir ortam oluşur. Umarım transfer en kısa sürede tamamlanır ve hem kulübe hemde taraftara en kısa sürede katkı sağlar. Basın, taraftar ve kulüp olarak dört gözle merakla bekliyoruz…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.