DOLAR 32,4445 -0.13%
EURO 34,7390 -0.68%
ALTIN 2.440,330,18
BITCOIN 20972591,07%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Korodan Muhteşem Cumhuriyet Konseri

Korodan Muhteşem Cumhuriyet Konseri

ABONE OL
30 Ekim 2021 11:38
Korodan Muhteşem Cumhuriyet Konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Musiki Derneği ve Antakya Rotary Kulübü ortaklaşa Cumhuriyet Bayramı konseri düzenlendi.

Doğuş Okulları Kampüsü Salonunda gerçekleşen konserde Antakya Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korosu muhteşem bir konser sundu.

İlginin yoğun olduğu konser öncesi konuşma yapan Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, “Ülkemiz ve Dünyanın içinden geçtiği bu zor süreçte 18 ay sizlerden uzak kaldık. Daha önceleri hiç yaşamadığımız, korkular, endişeler ve ciddi kayıplarla geçen bu sürecin, en kısa zamanda bitmesi ve eski günlerimize dönmek en büyük dileğimiz” dedi.

Derneğimiz 29 Ekim Cumhuriyet bayramı haftasında konser yapmayı bir görev olarak üstlenmiştir. Bu görevden de onur duyduklarını ifade eden Günal, “Ülkemizde ve komşu ülkelerde yaşananları gördükçe Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Cumhuriyetimizi korumak ve değerlerine sahip çıkmak, çağdaş ve medeni her yurttaşın görevidir. Biz Antakya Musiki Derneği ailesi olarak her zaman bu değerleri sonuna kadar savunacağız” dedi.

Derneğimiz koro çalışmalarının yanında Antakya’da unutulmaya yüz tutmuş “Cille Geceleri”ni yaşatmak için çalışma yapmıştır. Bu çalışmalar sonucunda Antakya ve Gastronomi Derneği ile birlikte bu eğlencelerin patentini aldık. Antakya türkü ve şarkılarını aslına uygun olarak Türk müziğinin makam yapısına uyarlayarak, notalarını düzenledik.  Şarkı, türkü, karşılıklı atışmalar ve hahaları içinde barındıran eğlenceler icra edilmeye başlamıştır. Umarım en kısa sürede içinde sizlere de sunma fırsatımızı olur. Mesleğinde başarılı olmuş iş ve meslek sahiplerinin topluma hizmet gayesiyle kurulmuş ve bu yönde faaliyetlerini sürdüren Antakya Rotary Kulübü ile birlikte bu konseri sizler için düzenledik. Buradan elde edilecek gelir dar gelirli, başarılı gençlerimize verilen burslarda kullanılacaktır. Katkınız için teşekkür ederim. Bu güzel okulun salonu bizlere tahsis eden değerli dostum Semir Abacı başta olmak üzere Doğuş Okulları ailesine teşekkür ediyorum.

Cumhuriyetimizin 98. Yılını coşkuyla kutlarken Pandemisiz Cumhuriyetin değerleriyle mutlu ve herşeyin güzel olduğu günler diliyorum Türk müziğinin eşsiz eserleriyle dolu bu konserimizi katılmanızdan bizler çok mutluyuz” ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Antakya Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korosu şef Resmiye Çolakoğlu Oral yönetiminde birbirinden güzel parçaları seslendirdiler. Koronun söylemiş olduğu parçalara müzikseverlerde eşlik ederek hoşça vakit geçirdiler.
Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.