DOLAR 32,3677 -0.37%
EURO 34,7936 -0.09%
ALTIN 2.401,49-0,86
BITCOIN %
Hatay
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küçük Dokunuşlar Projesi Depremzelere Umut Oluyor

Küçük Dokunuşlar Projesi Depremzelere Umut Oluyor

ABONE OL
8 Kasım 2023 13:52
Küçük Dokunuşlar Projesi Depremzelere Umut Oluyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

JCI (Genç Liderler Ve Girişimciler Derneği) Hatay Şubesi, Vitze Home ve Hattena Design House iş birliği ile 6 Şubat depremi sonrası Hatay’da kurulan konteyner kentlere, depremzedelerin yaşam alanlarına küçük dokunuşlarda bulunuluyor.

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR’ PROJESİ İLE ‘HAYDİ!’ DEMEK İSTEDİK

Projeyle ilgili olarak yapılan açıklamada; “Depremden 9 ay sonra ‘Küçük Dokunuşlar’ projesi ile ‘HAYDİ!’ demek istedik. Çünkü 9 ay geçse de biz memleketimizi unutmadık, kimsenin de unutmasını istemiyoruz. Proje kapsamında hazırlanan halılar iki şekilde değerlendirildi. İlk olarak proje kapsamında hazırlanan halıların satışından elde edilen gelir ile bütçe oluşturuldu ve bu bütçe ile gıda, hijyen, giyim paketleri oluşturuldu. Aynı zamanda cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 çocuğa ulaşmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda da dağıtım çalışmalarına başladık. Ve hazırladığımız paketleri, özellikle çocuklar için hazırlanan giyim paketlerini dağıtımında hedeflediğimiz sayının üzerine çıkarak 100 den fazla aile ve 100 den fazla çocuğa ulaşmış olduk. Projemizin ikinci aşamasında da elde kalan halıların Hattena Design House iş birliğinde Hatay’a getirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdik. “ denildi.

AMACIMIZ, İNSANLARA MORAL VERMEK

JCI Hatay 2023 Başkanı Enes Serkan İflazoğlu, ise proje hakkında şunları belirtti: “Projemizin fiziksel olarak fayda sağlaması ikincil önceliğimizdir. Ana amacımız, moral olmak ve bir şeylerin ucundan tutarak yaşama devam etmeye teşvik etmektir.”dedi. Projedeki halıların hazırlanmasında ve projenin Hattena Design House ayağında yer alan JCI Senatörlerinden Mikail Çakmak, projedeki öncelikli hedefin, maksimum fayda sağlamak ve birçok kişiye dokunmak olduğunu belirtti. Bu projede sabahlara kadar çalışıp halıları hazırlayan arkadaşlardan, kendi imkanlarını seferber edip dağıtımı üstlenen ve hatta halıları hibe eden firma olan Vitze Home ve Hattena Design House yetkilisi Elif Çakmak’a kadar kimse maddi bir beklenti içinde olmadan gönüllü olarak çalıştı. Proje 2023 JCI HATAY Başkanı Enes Serkan İflazoğlu ve 2022 JCI Senatörlerinden Mikail Çakmak öncülüğünde, JCI Hatay üyelerimiz; Buket Çam, Yusuf Gözel, Erkan Orhan, Cemre Karasu, Yusuf Gasseloğlu ve Ayla Ördek’in katılımı ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında saha çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Halılar hazırlandıkça depremzedelerin birtakım ihtiyaçları bu projemiz ile karşılanmaya devam edecek. Projenin 3. etabı için çalışmalar devam ederken Aralık ayında Küçük Dokunuşlar ekibi yeni bir proje etabı için kolları sıvadı. Amaçlarının kış gelmeden daha çok depremzedeye ulaşmak olduğunu belirten Başkan İflazoğlu, ‘Hatay hepimizin meselesi ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

JCI HATAY NEDİR?

Junior Chamber International(JCI) dünyanın 128 ülkesinde 5.000 den fazla şubesi olan dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Türkiye’ de 16 şehir ve 24 şube ile faaliyet göstermektedir. Hatay’ da Kasım 2019 ‘dan beri 25 üyesi ile faaliyet başlamıştır. Misyonumuz, gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamaktır. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.