DOLAR 32,3923 0.22%
EURO 35,0570 -0.1%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2243209-2,88%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mağduriyet Giderilmelidir!

Mağduriyet Giderilmelidir!

ABONE OL
14 Eylül 2022 11:31
Mağduriyet Giderilmelidir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’nın Alazı Mahallesi’nde bulunan Demirbilek İlk ve Orta Okulları bir yılı aşkın süredir onarım bekliyor. İhale sürecinin başlamasıyla ilkokuldaki öğrencilerin civar mahallelerdeki Derince İlk Okulu’na, Ortaokul öğrencilerinin ise Anayazı Orta Okulu’na sevk edildiği belirtildi.

VELİLER DURUMA TEPKİLİ

Duruma tepki gösteren velilerin ise öğrenci servisi bulamadıklarını çocukların her gün kilometrelerce yol gittiğini ifade ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

ÇOCUKLAR 2 KM UZAKLIKTAKİ OKULA GİDİYOR

Konuyla ilgili olarak haber ekibimize açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği adına konuşan başkan Yusuf Demirbilek, “Aradan bir yılı aşkın bir sürenin geçmesine rağmen okulda henüz bir çivi bile çakılmış değil. İhalenin yapıldığı ve Türk Lirasının döviz karşısında yüksek değer kaybetmesi ile yüksek enflasyon nedeniyle ihalenin iptal edildiği, onarım ihalesinin yeniden yapılacağı edinilen bilgiler arasında. Bugün 14 Eylül 2022, henüz öğrencilerin servis ihalesi yapılmamıştır. Öğrencilerin sevk edildikleri civar mahalle okulları ise yaklaşık 2 km uzaklıktadır. Bu mesafe küçük yaşta bir çocuk için uzun ve yürünemez bir mesafede. Kendi imkânlarımızla eğitim ve öğretimin aksamaması için ulaşım sorununu çözmeye çalışıyoruz.” Dedi.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

“Alazı Mahallemizi E-5 Karayolu Caddesi’ne bağlayan yol başta olmak üzere; mahalle yollarımız kanalizasyon alt yapısı ve doğalgaz altyapısı nedeniyle kazılmış durumda. Mahalle sakinleri bile ulaşımda ciddi sorunlar yaşamaktadır. Yollar adeta şantiye alanına döndü. her yer de iş makinaları, çukurlar hendekler olduğundan dolayı yetişkin bir insanın bile yolda yürümesi hayati tehlike taşımaktadır. Böyle bir durumda, yürüyerek okullara gidip gelmek de mümkün değil. Yetkililerden bu sorunun ivedilikle çözümünü bekliyoruz.” Diye konuştu.

Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.