DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mimarlar Odası’na Yeni Yönetim

Mimarlar Odası’na Yeni Yönetim

ABONE OL
30 Aralık 2023 20:27
Mimarlar Odası’na Yeni Yönetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMMOB  Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği 19. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı çoğunluk aranmaksızın Karaağaç Övündük Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. 289 degenin katıldığı ve 110 oyun kullanıldığı seçimde 2 oy geçersiz sayılırken, en fazla oyu alan ilk 5 aday Neslihan Koç Okurlar(66 Oy), Sabri Emre Uras(64 Oy), Emrah Keskin(62 Oy), Mehmet Koray Seküçoğlu(56 Oy) ve Mert Akbay(56 oy) ile 19. Dönem Yönetim Kurulu’nu oluşturan isimler oldu.

Divan başkanlığını Müfit Tennioğlu’nun yaptığı genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği geçmiş dönem başkanı Koray Tanın, mimarların karşılaştığı güncel sorunlar, odanın deprem sonrası gerçekleştirilen faaliyetleri ve TMMOB’nin karşılaştığı zorluklar hakkında görüşlerini paylaştı.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Özgür Murt’un depremin mimarlık mesleği üzerindeki derin etkileri, Hatay Şube Gözlemcisi Nursen Büyükaşık’ın depremin şehir planlaması ve yapılanma üzerindeki etkileri, Mimar Ercüment Kimyon’un mimarlık alanında örgütlenmenin önemi, Mimar Koray Seküçoğlu’nun mimarlık mesleğinin korunması, projelendirme süreçleri ve ücretlendirme konularında eleştirilerini dile getirdiği genel kurulda ayrıca TMMOB Onur Kurulu Başkanı Mimar Ali Yavuz’un kat mülkiyeti projelerinde mimarların yasal ve etik sınırlara dikkat çektiği yazısı okundu.

Depremin etkileri ve sonuçları, deprem sonrası şehirlerin yeniden yapılanmasında örgütlenmenin önemi, ayrıca imar planı kararlarının mimarlık üzerindeki etkileri ile mimarların mesleki etkileşimi gibi pek çok konunun dile getirildiği genel kurulda, ayrıca mimarlık eğitiminde afet yönetimi becerilerine daha fazla yer verilmesi, mesleki örgütlenme ve yasal takip süreçlerinin güçlendirilmesi gibi konulara da vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Neslihan Koç’un çalışma raporu okuması ve üyelerine bilgilendirme yapmasının ardından seçime geçildi.

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği olağan genel kurulunda yönetim kurulu asil üyeler ve aldıkları oylar şöyle belirlendi: 1 – Neslihan Koç Okurlar: 66 Oy, 2 – Sabri Emre Uras: 64 Oy, 3- Emrah Keskin: 62 Oy, 4 – Mehmet Koray Seküçoğlu: 56 Oy, 5 – Mert Akbay: 56 Oy, 6- Ali Furkan Yıldırım: 53 Oy, 7 – Mustafa Arslan: 44 Oy, 8- Ayten Deniz Küçüktaş: 20 Oy. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.