DOLAR 32,2113 -0.04%
EURO 35,4196 0.32%
ALTIN 2.519,110,75
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Naci Görür Komşu Adana’yı Uyardı

Naci Görür Komşu Adana’yı Uyardı

ABONE OL
29 Temmuz 2023 12:02
Naci Görür Komşu Adana’yı Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve İstanbul bölgelerine yönelik deprem uyarılarını yineledi. Kozan’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulunan Görür, Adana bölgesindeki hassasiyetin devam ettiğini vurgulayarak, “Daha büyük ve daha küçük depremler belli bir süreye kadar belli bir sıklıkla olacaktır” dedi.

Ayrıca, İstanbul için de deprem uyarısında bulunan Prof. Dr. Görür, minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde bir depremin Marmara Denizi’nde Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolunun kırılmasıyla meydana gelebileceğini belirtti. Yapılan çalışmalarda 1999’dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığının %62 olarak gösterildiğini ifade eden Görür, bu olasılığın zamanla arttığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Adana ve İstanbul gibi deprem tehlikesi altında olan bölgelerde hazırlıkların bir an evvel yapılması gerektiğini ve deprem konusunda seferberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı. Hassasiyetini koruyan Adana bölgesi ve İstanbul için dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Görür, halkı büyük ve küçük depremlere karşı bilinçli olmaya davet etti. Uzmanların uyarılarının ışığında, deprem riski olan bölgelerde yetkililer ve halk arasında önlemler alınarak deprem bilincinin artırılması önem taşıyor. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.