DOLAR 32,2377 0.13%
EURO 35,1453 0.06%
ALTIN 2.512,470,12
BITCOIN %
Hatay
19°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenleri Korursanız Geleceğinizi Korursunuz

Öğretmenleri Korursanız Geleceğinizi Korursunuz

ABONE OL
10 Mayıs 2024 16:09
Öğretmenleri Korursanız Geleceğinizi Korursunuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesi tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da protesto edildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Türk Eğitim-Sen üyeleri, Çay Mahallesi’ndeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, eğitimcilere şiddet olaylarına karşı gereken tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Defne ilçesinde ise bir araya gelen Eğitim-Sen, TÖBSEN, Eğitim-İş, Eğitim ve Bilim İş Görenler Sendikası ile Özel Sektör Öğretmen Sendikasına bağlı Öğretmenler, mesleklerinin itibarsızlaştırıldığı, şiddetin hedefi haline getirildiğini vurguladı. Özellikle, son yaşanan olayın basit bir öfke krizi ya da failin öğrenci oluşuyla açıklanamayacak kadar derin sorunların işaretçisi olduğu belirtildi. Eğitim camiasının yaşadığı sıkıntıların sorumlusu olarak öğretmenlerin gösterilmesi, MEB’in plansız politikaları ve güvenlik eksikliklerine dikkat çekilen açıklamada, şiddetin azmettiricilerinin tespit edilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, eğitimde şiddeti engellemek için acil önlemler alınması, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması ve toplumsal farkındalığın artırılması çağrısı yapıldı. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.