DOLAR 32,4445 -0.13%
EURO 34,7390 -0.68%
ALTIN 2.440,330,18
BITCOIN 20972591,07%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

REHAVET-KORONA-VAKA-AŞI

ABONE OL
11 Şubat 2022 14:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tam kurtulduk derken maalesef gene başa döndük, vakalar son zamanların en üst seviyesine çıkmış durumda. Peki, bunun sebebi nedir? Tam her şeyden kurtulduk gündemimizden Covid çıktı derken neden başa döndük? Tüm bunların cevabı rehavette gizli, evet maalesef rehavete girdik ülke olarak il olarak. Halen aşı yaptırmayanlar var halen maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayanlar var. Günlük vaka sayısı yüz binleri geçmiş durumda onunla beraber vefat sayıları da hızla arttı.

İki yıldır pençesinden kurtulamadığımız korona vakası gene ülkemiz ve ilimiz üzerine kâbus gibi çöktü, gene ilimizde vefat ile vaka sayıları tırmanışa geçti. Bunların en büyük nedeni yine tekrarlayacak olursam rehavet, maske takan yok, dolmuşlar tıka basa dolu ve mesafe sıfır tedbir deseniz hiç alınmıyor iş böyle olunca maalesef yine eskiye döndük. Artan aşılama oranı ile beraber maalesef rehavette ciddi boyutta arttı aşı oldu diye vatandaşlar pandeminin koronavirüs’ün bittiğini sanıp eski günlere döndü. Aşı koronayı bitirmiyor, aşı size bulaşmasını engellemiyor aşı sadece sizin olası bir korona bulaşmasında hastalığı ciddi derecede geçirmemenizi sağlıyor. Vatandaşa bunun net bir şekilde anlatılması gerekiyor tekrardan, aşılara teşvik edilmesi eski günlerde ki maske, mesafe, temizlik uygulaması hatırlatılmalı gerekirse eski kısıtlamalar tekrardan gündeme getirilip uygulanmalı.

Kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için biraz daha dikkat etmekte fayda var, evet aşımızı olduk evet daha önce atlattık ama vücudumuzun bir vakayı daha kaldırabileceğini üstesinden gelebilip gelemeyeceğini bilemeyiz, önceki vakada hasar alan bazı organlar bir sonra ki vakada nasıl direnç sağlayacağını bilemeyiz o yüzden işimizi şansa bırakmadan kendimiz önlem almalıyız ve  daha dikkatli olmalıyız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.