DOLAR 32,4971 0.02%
EURO 34,8503 -0.37%
ALTIN 2.450,160,59
BITCOIN %
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

RestARTfor ART Projesi Başladı!

RestARTfor ART Projesi Başladı!

ABONE OL
1 Kasım 2021 13:09
RestARTfor ART Projesi Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belen Kaymakamlığı işbirliği ile Romanya’dan Association Center for the Development of Structural Instruments (CPDIS), Letonya’dan Creative Minds for Culture, İspanya’dan Academia Postal 3 Vigo ortaklarıyla 21-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleşerek, 1.Öğrenme Öğretme Eğitim Faaliyeti (LTT)  Erasmus+ KA227 Yetişkinler için Stratejik Ortaklıklar “restARTfor ART” projesine Hatay’ın Arsuz İlçesinde coşkulu bir şekilde başlandı.

Erasmus+ “restARTfor ART” projesi 4 farklı ülkenin katılımcılarının bir araya gelerek notalar yolu ile kültürümüzü aktarmayı ve Hatay’ın tarihi güzelliklerini göstermeyi amaçlamaktadır. Bu vesileyle Yılmaz ÖZFIRAT’ın yönetimindeki “Antakya Medeniyetler Korosunun” unutulmaz performansı katılımcılarımıza armağan edildi. Katılımcılarımızın kendi dilinde söylenen parçalar onlarda güzel anlar yaşattı. Bunun yanı sıra; Habib-i Neccar Cami, Saint Pierre Kilisesi, Hatay Arkeoloji Müzesi bu güzel kültürel aktarımlardan birkaçı oldu. “Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvarı” katılımcılarımız için performanslarını sergiledi.

Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim projenin temel hedeflerinin; Müzik ve sanat ile ilgilenen genç ve yetişkinlere yönelik yeni fırsatlar sunmak,

somut olmayan kültürel mirasa odaklanıp, bu mirası Avrupa ve Türkiye’de gelecek nesillere tanıtarak farkındalık oluşturmak, somut olmayan kültürel mirasa ilişkin dijital medyaya erişimi kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Proje kapsamında müzik ve sanatla ilgilenen genç ve yetişkinler için her ülkede 4 eğitim kursu düzenlenecektir. Proje fikri çıktıları; Müzik ve sanat temalı 4 ülke raporu, uluslararası müzik albümü, sanatsal yönetim rehberi, kültürel miras temalı online platform olup, yapılan çalışmalar  “Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi” facebook grubunda erişime açılacaktır. Projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinlikler kapsamında kapanış etkinliği yapılacaktır.

Proje kapsamında Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü’nde tüm müzik severlerin davetli olduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Erasmus+ “restARTfor ART” Projesi Müzik Dinletisine Romanya, İspanya, Letonya ve Türkiye’den 24 müzisyenin bir araya gelerek sunduğu, kültürlerin buluştuğu, sevgi ve hoşgörü dolu dakikaları siz değerli misafirlerimize sunmaktan onur duyarak bu güzel etkinliğimize sizleri de aramızda görmek mutlu etti.

Final gösterisi Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Final gösterisine Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü Müdürü Mustafa Uçan, Üniversiteden öğretim görevlileri, müziksever vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  Gerçekleşen gösteride 4 ülkenin katılımcıları proje süresi boyunca kazanımları sonucu hünerlerini sergilediler.

Final gösterisi, katılımcıların protokolden aldığı sertifikalarının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın; İki yıl sürecek olan kültürel çeşitliliğe ve hareketliliğe dokunacak olan projenin ülkemiz, ilimiz ve ilçemizin tanıtımı, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için büyük önem arz ettiğini belirterek, emeği geçen proje ortaklarına çok teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.