DOLAR 32,5702 0.25%
EURO 34,9692 -0.04%
ALTIN 2.444,000,33
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
SON 60 YILIN En Yoğun Kar Yağışı!

SON 60 YILIN En Yoğun Kar Yağışı!

ABONE OL
25 Ocak 2022 11:50
SON 60 YILIN En Yoğun Kar Yağışı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da meydana gelen kar yağışlarının beklenen miktarlardan çok üste yaşandığını söyledi. Kar yağışını en derinden hisseden Hassa ilçesine inceleme ziyaretinde bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Hassalıların mağduriyetlerinin giderilmesi için kentin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“TÜM BİRİMLERİMİZ İLE SEFERBERLİK GÖSTERİYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm birimlerinin sadece Hassa’da değil tüm şehirde seferber olduğunu söyleyen Savaş, “İlk kar yağışından sonra bütün arkadaşlarımız, il ve ilçe teşkilatımız ve bütün iş makinelerimiz ile Hassa’daki zor durumda olan vatandaşlarımıza destek olduk. Son 50-60 yılda en fazla karın yağdığı ve devam ettiği bir hafta yaşıyoruz. Özellikle hem canlı hayvan yetiştiren hem de seracılık yapan vatandaşlarımız çok zor durumda. Tabi ki bölgede elektrik olmayışından dolayı iletişim sıkıntısı da var. Bu iletişim sorunundan dolayı birçok insan birbirini arayamıyor sıkıntısını duyuramıyor. Bu nedenle hükümetin, bizlerin bu konuda gayret sarf etmesi lazım. Vatandaşlarımızın zararının bir kısmına destek vermemiz lazım” dedi.

“İNSANLARIMIZIN ZARARLARININ KARŞILANMASINI BEKLİYORUZ”

Başkan Savaş konuşmasının devamında, “Hatay’da ilk defa böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntılı günlerde Ankara’nın, genel siyasetçilerin, hükümetin Hatay’a biraz destek vermesini ve burayı afet bölgesi ilan edip insanlarımızın zararlarının karşılanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 8-9 gün daha aralıklarla devam edecek kar yağışı var. İnsanlarımızın daha fazla etkilenmemesi için el birliği ile buralarda olmamız lazım” diye konuştu. 

“HÜKÜMETİN İNSANLARIMIZA DESTEK VERMESİ LAZIM”

Hatay’daki yüksek bölgelerde oluşan olumsuzluklara karşı teyakkuzda olduklarının altını çizen Savaş,  “Dağ bandında hemen hemen bütün ilçelerimizde kar var. Ama en çok Hassa ilçemiz etkilendi. Altınözü, Yayladağı, Belen, İskenderun, Erzin, Dörtyol ve Payas’ta dağ kesiminde çok sıkıntılar var. İnsanlarımızın hayvanları ile birlikte mağdur olduğunu görüyoruz. Kurtarma çalışmaları yaptık. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor. Hatay’ın hemen hemen çoğu bölgesinde kar yağıyor. Ekonomik anlamda ve elektrik konusunda da hükümetin hızlı bir şekilde bu insanlarımıza destek vermesi lazım” şeklinde konuştu.

METREKAREYE 42 KG KAR YAĞDI

Aşırı kar yağışından zarar gören üreticiler de oldukça zor durumda olduklarını belirterek bir an önce devletin zararlarını karşılamaları noktasında adım atılmasını beklediklerini ifade ettiler. Hassa’da metrekareye 42 kilogram kar düştüğünü ifade eden üreticiler, kar kalınlığının 60-70 santimi bulduğuna dikkat çektiler. 

Üreticiler, “Devletin bizim yanımızda olmasını bekliyoruz, belki tüm zararlarımız karşılanmaz ama devletimizi yanımızda hissetmek istiyoruz” dediler.

SAVAŞ’TAN AKBEZ’E ANA JENERATÖR TALİMATI

Lütfü Savaş ve beraberindekiler Hassa’nın Akbez mahallesine de giderek vatandaşlarla görüştü. Elektrik kesintilerinden şikayet eden vatandaşlar, elektrik kesintileri dolayısıyla mahalleye su verilemediğini belirterek Savaş’tan yardım istedi. Bunun üzerine başkan Savaş, Akbez’e derhal bir ana jeneratör kurulması talimatı verdi. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.