DOLAR 32,4924 0.01%
EURO 34,8134 -0.02%
ALTIN 2.494,720,43
BITCOIN 20863501,08%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

TELEFONA BAK-MANEVİ HAYATI RİSKE AT

ABONE OL
25 Haziran 2022 12:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biliyor musunuz diye sormayacağım. Bildiğinizi biliyorum. Ama yine de söylemeden edemeyeceğim Telefon kullanmayı biliyorsunuzdur. Bende biliyorum. Telefonda nerelere giriyorsunuz, nerelerde geziyorsunuz, nerelerde takılıyorsunuz? Benim ne yaptığımı sorarsanız bende sosyal medya âlemin de takılan biriyim.

Sosyal medyada takılıyorum, görüyorum, izliyorum, dinliyorum. Bunları neden sorduğumu merak ediyorsunuzdur diye düşünüyorum. Bunları sormamın asıl nedeni yolda telefona bakarak yürüyenler hakkında konuşmak. Siz yolda yürürken telefona bakarak mı yürüyorsunuz ya da öyle birilerini hiç gördünüz mü? Ben gördüm. 20-24 yaşlarında bir genç yolda yürürken yoldan çok elindeki telefona bakıyordu. Böyle yaptığı için onu uyardım ama beni dinlemeyip yoluna devam etti. Yaptığı şeyin çok yanlış oluğunu birinin söylemesi gerekiyordu. Denedim ama olmadı. Yolda yürürken sadece telefona bakmak yetmiyor üstüne üstlük kulaklıkta son ses verilmiş şekilde takılıyor kulaklara. Resmen dış Dünyayla olan bağlantı tamamen kesiliyor.

Biri size ne kadar seslenirse seslensin duyulmayacak şekilde ses veriliyor. Bu durum da resmen kavgaya davetiye çıkarıyor. Bunların olmaması için gerekli olan tek şeyin yürürken yola odaklanmak, kulaklık takmamak, acil olmadığı sürece telefona bakmak yürürken oluşan kaza riskini en aza indirebilir. Bunun için çok dikkatli olmalıyız. Eğer dikkatli olmazsak ne gibi sonuçlar doğuracağını eminim ki tahmin ediyorsunuzdur. Bu sorunlarla her yerde karşılaşabiliriz. Bunun önüne geçebilecek kişiler telefonları o şekilde kullanan kişilerdir. Gün geçtikçe teknoloji gelişiyor, bugünkü olaylarda asla dünle aynı olmuyor. Önemli olan teknolojiye kapılmayıp telefonun peşinden koşarak hayatını tehlikeye atmamaktır. Yazıma son verirken dikkatli olmanızı istiyor, yolda yürürken telefona bakmayıp yola bakmanızı, dış Dünyayla olan bağlantınızı koparmamanızı diliyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.