DOLAR 32,5653 0.23%
EURO 34,9965 0.05%
ALTIN 2.449,310,55
BITCOIN 20946480,21%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“TEOFARM” YENİ ÜRETİM TESİSİNİN AÇILIŞINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ
  • Hatay Asi Gazetesi
  • Gündem
  • “TEOFARM” YENİ ÜRETİM TESİSİNİN AÇILIŞINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ

“TEOFARM” YENİ ÜRETİM TESİSİNİN AÇILIŞINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ

ABONE OL
29 Ekim 2021 13:51
“TEOFARM” YENİ ÜRETİM TESİSİNİN AÇILIŞINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEOFARM’ın yeni üretim tesisi Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ve Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu’nun katılımı ile görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Uluslararası standartlardaki yeni üretim tesisini açan kurum, en önemli ve öncelikli amaçlarının geleneksel lezzetlerin özünü korumak, bilimsel gelişmeleri gözeterek bunları geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirtti.

HATAY LEZZETLERİ ÜRETİCİSİ “TEOFARM” ULUSLARASI STANDARTLARDAKİ ÜRETİM TESİSİNİ AÇTI

TEOFARM, Medeniyetler Şehri Hatay’ın farklı kültürlerin katkılarıyla şekillenerek zenginleşmiş tatlarını bilimin ışığı doğrultusunda katma değeri daha yüksek ürünlere dönüştürüyor. Geleneksel ürün üretimlerini iyi tarım uygulamaları ile topraktan sofraya kadar olan tüm aşamalarda uygulayıp kontrol ederek doğaya uyumlu bir yol izleyen TEOFARM ekibi, tüketicilerine doğal ve sağlıklı gıdayı ulaştırıyor.

TEOFARM markası kurucuları, Bereketli Hilal olarak adlandırılan bölgede yetiştirdikleri yüksek besin değerine sahip, nesli tükenmekte olan bir tür yerli buğday olan karalıkçık buğdayını canlandırarak bu değerli gıdayı sofralarımıza sunuyor. Değerli topraklarda çiftçinin emeğiyle en iyi şekilde üretilen her ürünün kıymetini bilen TEOFARM aynı zamanda Türkiye’nin en büyük perakende zincirinin tedarikçilerinden. Anadolu Lezzetleri’nin de üreticilerinden olan TEOFARM, Amik Ovası Firik ürünü ile Avrupa’dan 22 ülkenin ve diğer birçok markanın katıldığı Avrupa Özel Marka Ödülleri (European Private Label Awards) yarışmasında finale kalmaya hak kazandı.

TARIMSAL ALANDA MARKALAŞAN “TEOFARM” ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÜRETİM YAPIYOR

1760 yılından itibaren bereketli topraklarda tarım yapan aile, nesiller boyunca aynı topraklarda tarım yapıyor olmanın verdiği bilgi birikiminin yanı sıra alanında uzmanlaşmış akademisyenler ve profesyonel ekibiyle sektör gelişmelerini de takip ediyor. Genç, yenilikçi ve dinamik ekibiyle AR-GE, ÜR-GE çalışmalarını oldukça önemseyen TEOFARM ekibi geçmişten bu yana elde edilen bilgi birikimini teknolojik gelişmelerle birleştirerek Hatay’ın geleneksel ürünlerini Avrupa Standartlarında üretiyor. Karakılçık buğdayından üretilen bulgur, un ve makarnaların yanı sıra, sağlığa yararları ile bilinen ve özel endemik bir tür olan Hatay Enginar’ı konusunda da AR-GE çalışmaları yapıyor. TEOFARM etiketli ürünler Macrocenter ve Migros marketlerin yanı sıra birçok değerli gurme marketlerde tüketici ile buluşuyor.

TEOFARM Atölye oluşumu, kırsal hayat deneyimini yaşatmanın yanı sıra şehir yaşamıyla birlikte yitirmiş olduğumuz doğanın verdiklerini kullanma beceresini yeniden kazanmayı ve geleneksel değerlerin korunmasını eğitimci kimliği ile sağlıyor. Toplumsal fayda sağlamada bir rol model olan TEOFARM, bölgedeki kadın çalışan istihdamını ve refahını arttırarak bölge ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

“TEOFARM”’IN YENİ ÜRETİM TESİS AÇILIŞ TÖRENİ BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ

TEOFARM’ın kurucularından olan Elif Ovalı’nın Turna Sanat Galerisi’nin katkılarıyla oluşturulan kişisel sergisinin yer aldığı açılış 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Belediye Bando Takımı eşliğinde coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencilerinin de görev aldığı açılış Ay Wedding Event Design Organizasyon ekibinin katkılarıyla yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleşti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.