DOLAR 32,2635 0.11%
EURO 35,1365 0.01%
ALTIN 2.501,890,08
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tiksinilen O Hayvan Aslında Servet Değerinde!

Tiksinilen O Hayvan Aslında Servet Değerinde!

ABONE OL
21 Temmuz 2023 10:20
Tiksinilen O Hayvan Aslında Servet Değerinde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay, Mersin, Adana, Antalya ve Osmaniye gibi illerden Muş’a kadar uzanan bir mesafe boyunca kurbağa avcılığı vatandaşın geçim kaynağı. Yanına yaklaşamadığımız kurbağa için gece karanlığında bacaklarından yakaladıkları hayvanları avlayıp bidonlara dolduruyorlar. Bu geçim kaynağı özellikle Akdeniz ülkelerinden büyük talep görüyor.

GECE MESAİYE BAŞLIYORLAR

Bu ilginç meslek, Hatay, Osmaniye, Mersin, Adana ve Antalya gibi illerden Muş’a kadar uzanan bir bölgede gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlar, gece saatlerinde ellerinde fenerler ve belde taşıdıkları bidonlarla derelerde dolaşarak kurbağa avına çıkmaktadır. Avladıkları kurbağaları bidonlara dolduran avcılar, daha sonra bu kurbağaları Hatay’a götürmektedir.

Avcılar, sulak alanlarda elleriyle avladıkları kurbağaları kilosu 100 liradan firmalara satmaktadır. Göletler, dereler ve nehirler gibi sulak alanlarda avlanan avcılar, bir gece içerisinde ortalama 30 kilograma yakın kurbağa avlamaktadır. Bu mesleği babalarından öğrenen yeni nesil avcılar, kurbağa popülasyonunun azalmasına rağmen mesleklerini sürdürmek için mücadele etmektedir.

AVRUPA ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİLİYOR

Kurbağa avcılığıyla geçimini sağlayan Sezer Yüceer, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden Muş’a gelerek bu işi yaptığını belirtmiştir. Kendisinin depremzedesi olduğunu ve bu meslekle ailesinin geçimini sağladığını ifade etmiştir. Gece saat 21.00’de başlayıp sabaha karşı 05.00’te sona eren avlanma sürecini her gece tekrarladıklarını belirtmiştir. Ayrıca avladıkları kurbağaları Adana ve Hatay’daki tüccarlara sattıklarını ve bu kurbağaların Fransa gibi AB ülkelerine ihraç edildiğini eklemiştir.

Kurbağa avcılarından Tuncay Korkut ise bu mesleği Türkiye’nin her yerinde icra ettiklerini ve ailelerini bu işle geçindirdiklerini söylemiştir. Deprem nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve başka bir meslekleri olmadığını dile getirmiştir.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP