DOLAR 32,4716 0.27%
EURO 34,6855 0.23%
ALTIN 2.392,290,52
BITCOIN %
Hatay
16°

HAFİF YAĞMUR

16:22

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

“TYP Personeline Sahip Çıkın”

“TYP Personeline Sahip Çıkın”

ABONE OL
18 Nisan 2024 11:10
“TYP Personeline Sahip Çıkın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depremleri sonrasında işini kaybeden binlerce vatandaş, geçimlerini sağlamak için İŞKUR’un Toplum Yararına Programı’na (TYP) başvurdu. Ancak, şartların geçici olduğu gerçeği, depremzedelerin kaygılarını artırıyor.

Konuyu gündeme taşıyan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, çalışanların süreleri dolduğunda işlerini kaybetmelerinin zorluklarına dikkat çekti. Kara, “TYP ile Hatay’ın birçok yerinde, konteyner kentlerde, okullarda ve birçok alanda temizlik görevlisi, güvenlik, gece bekçisi ya da mutfaklarda çalışan birçok yurttaşımız var. 9 ay gibi geçici sürelerle çalışan yurttaşlarımız süreleri dolduktan sonra bu işlerini kaybedecekler.” şeklinde konuştu.

Hem içinde bulunduğumuz ekonomik koşulların zorluğu hem de Hatay özelinde depremin etkisi göz önünde bulundurulduğunda, bu durumun işsizlikle sonuçlanmaması gerektiğini belirten Kara, “Bizim iktidardan beklentimiz, emeğiyle kazanan, aylardır Hatay için çalışan TYP dahilindeki yurttaşlarımıza şeffaf süreçler işletilerek kadro verilmesi ve güvenceli hayatlara kavuşturulmasıdır.” dedi. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.