DOLAR 32,6023 0.39%
EURO 34,8222 0.24%
ALTIN 2.492,590,34
BITCOIN 21175524,32%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Vali Doğan, çilek hasadında

Vali Doğan, çilek hasadında

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yayladağı ilçesinde yetiştirilen çilek ve mantar hasadından sonra bir dizi ziyaretlerde bulundu.

ABONE OL
19 Mayıs 2021 09:40
Vali Doğan, çilek hasadında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı ilçesinde ilk olarak Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçını makamında ziyaret eden Vali Doğan, ardından kültür mantar üretimi yapılan odaları, çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerini ve muhafazası için yapılan soğuk hava depolarını inceleyerek çilek hasadına katıldı. 

VALİ DOĞAN: “HASAT EDİLEN ÇİLEĞİN YÜZDE 80’İ İHRAÇ EDİLECEK”

Vali Doğan çilek hasadında yaptığı konuşmasında “Bölgemizde 3 yıl önce başlayan çilek yetiştiriciliği her yıl artarak devam etmekte. Bu yıl 4 bin 180 dönümlük bir araziye ekimi yapılan bu ürün tahmini 4.180 kişiye istihdam sağlamakta büyük çoğunluğunu, sınır ilçesi olması sebebiyle savaştan kaçıp gelen Suriyeli misafirlerimiz oluşturuyor. Hasat edilen çileğin %70-80’i yurtdışına ihraç edilerek Yayladağı ilçemize yılda 80 milyon TL’lik bir gelir sağlamakta. Ekonomik getirisinin yüksek olduğunu gören çiftçilerimizde artık boş arazilerini çilek yetiştiriciliği ile değerlendiriyor. Önümüzdeki yıllarda çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerin artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi. Vali Doğan, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek çiftçilerimize bereket ve tarım işçilerine kolaylıklar diledi.

Son olarak Yayladağı ilçemizde yapımı devam eden İlçe Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Doğan, çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretlerde Vali Doğan’a AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladağı Kaymakam V. Murat Kütük, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.