DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2034235-3,12%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veteriner hekimler bilgilendirildi

Veteriner hekimler bilgilendirildi

ABONE OL
5 Temmuz 2021 15:30
Veteriner hekimler bilgilendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Veteriner hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünce kent genelinde faaliyette bulunan serbest veteriner hekimlere ‘Petvet ve Ev Hayvanı Kimliklendirme’ ile kedi ve köpeklerin yurt dışına yolcu beraberi ve ticari sevklerine ilişkin uygulamalarla ilgili yapılması gerekenleri içeren konularda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hatay İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya Hatay İl Tarım ve Orman Müdür Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Uzun,  Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet KAYA,  serbest veteriner klinikleri ve veteriner tıbbi ürün temin izinli işletmelere bağlı veteriner hekimler ile il sistem sorumluları katıldı.

ÇOLAKOĞLU: KAYITLARIN DÜZENLİ TUTULMASI SAĞLANACAK

Toplantıda Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu yaptığı konuşmada; “Tarım ve Orman Bakanlığının Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması yönetmeliği kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve serbest veteriner klinikleri aracılığıyla 2021 yılı içerisinde sahipli köpekler, 2022 yılı içerisinde de sahipli kedi ve gelincikler mikroçip uygulanarak kimliklendirileceğini, bu sayede hastalıklarının daha etkin kontrolünü sağlamak amacıyla, sahipli köpek, kedi ve gelinciklerin kimliklendirilerek elektronik ortam da dahil olmak üzere kayıtlarının düzenli tutulması sağlanacak” dedi.

Toplantıda ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu PETVET veri tabanlı kayıt sistemi ile tüm sahipli kedi köpekler veri tabanına kaydedilerek; başta kuduz hastalığı olmak üzere zoonoz kaynaklı (hayvandan insana geçen) hastalıkların kontrol altına alınmasına değinildi. Bu uygulama ile sahipli kedi ve köpeklere pasaport düzenlenirken bu pasaporta sahip bilgileri, sahip değişiklikleri, aşılamaları ile cerrahi müdahaleleri gibi bilgiler işlenebileceği vurgulandı.

 E-reçete & İTS, ATS sistemlerinin uygulamaları ile ilgili olarak da veteriner hekimlerin sahada karşılaştıkları sorunların da görüşüldüğü toplantılar, karşılıklı soru cevaplardan sonra sona erdi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.