DOLAR 32,5029 -0.03%
EURO 34,9308 0.13%
ALTIN 2.418,57-0,13
BITCOIN %
Hatay
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“YEREL BASIN CAN ÇEKİŞİYOR!”

“YEREL BASIN CAN ÇEKİŞİYOR!”

ABONE OL
10 Ocak 2022 12:19
“YEREL BASIN CAN ÇEKİŞİYOR!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı ve MAZMAN Medya Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Mazmanoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Son yıllarda medya sektörünün çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Mazmanoğlu, dövizdeki dalgalanmanın ise yerel gazeteleri adeta darboğaza sürüklediğini söyledi.

“YEREL BASININ GELECEĞİ YOK OLMAK ÜZERE”

Maliyetlerin artması ve basın özgürlüğünün neredeyse yok olması gibi problemlerin yanı sıra kolay bir şekilde haber portalı açılmasının da yerel basının geleceğini tehdit ettiğini dile getiren Mazmanoğlu, “Yerel basın, hak ettiği değeri görmediği gibi varlığını da yitirmek üzere! Döviz dalgalanması nedeniyle artan kağıt, mürekkep ve kalıp maliyetleri bizleri oldukça zor duruma sokarken, bir de çok kolay şekilde haber portalı ve gazete açılması, mesleğin değersizleşmesine neden oluyor” dedi.

“RESMİ İLAN FİYAT TARİFESİ BİR AN ÖNCE GÜNCELLENMELİDİR”

Diğer yandan Resmi İlan Fiyat Tarifesine de değinen Nihat Mazmanoğlu, tarifenin bir önce güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi. Basın İlan Kurumu resmi ilanlarının yerel gazeteler için büyük öneme sahip olduğunu aktaran Mazmanoğlu, yerel gazetelerin devamlılığı için ilan tarifesinin bir an önce güncellenmesini talep etti.

“ŞARTLARIN GÜZELLEŞTİĞİ MASADA OLMAK İSTİYORUZ”

Yerel basının ülke için çok önemli olduğunu fakat bir türlü hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Mazmanoğlu, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha buruk geçireceklerini dile getirdi. Çalışan ve büyük emeklerle yoluna devam eden basın camiasının çalışan gazeteciler gününü kutlayan Mazmanoğlu, “Her koşula ve olumsuzluklara rağmen, vatandaşın haber alma ihtiyacı için gününden, gecesinden, evinden ve çocuğundan feragat eden emekçi gazeteci arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutluyor, hep beraber şartların da güzelleştiği bir masada buluşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.