DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22330731,74%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yıkım Sonrası, Öğrencilere Bir Umut Işığı

Yıkım Sonrası, Öğrencilere Bir Umut Işığı

ABONE OL
25 Mayıs 2024 14:19
Yıkım Sonrası, Öğrencilere Bir Umut Işığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası yıkım yaşayan Antakya’nın en köklü okulu Ata Koleji, prefabrik bir yapıda varlığını sürdürmeye devam ediyor.  Yıkım sonrası, öğrencilere bir umut ışığı olmak isteyen Ankara Uluslararası, Wien West, Bonn Int’l, Reinbach Rotary Kulüpleri; Şefika Kutluer’in yardım konserlerinde toplanan bağışlarla “Ata Koleji Bilim Atölyesi Kurma Projesi”ni hayata geçirdi.

Toplanan bağışlar ile Ata Koleji öğrencilerine bir konteyner içinde bilim atölyesi kurulurken, konteyner ve bilim atölyesi için ihtiyaç duyulan tüm materyallerin temini ve diğer ihtiyaçlar da sağlandı.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ       

Ankara Uluslararası Rotary Kulübü Başkanı Refik Kutluer; “Ata Koleji öğrencilerini mutlu görmek ve harika ifadelerini duymak bizleri de çok mutlu etmektedir. 6 Şubat depremleri sonrası tamamen yıkılan Antakya’daki Ata Kolejine yardım için Ankara Uluslararası Rotary Kulübü olarak; 2 Alman ve 1 Avusturya Rotary Kulübü üyelerini ikna ederek, bu projeyi başlattık. Ayrıca Dünyaca ünlü flüt solistimiz devlet sanatçısı Unicef’in İyi Niyet Elçisi Şefika Kutluer de verdiği yardım konserleri ile projenin tamamlanmasını sağlamış oldu” ifadesini kullandı.

DÜNYAYA UMUT OL         

Antakya Ata Koleji’nin önemli bir ihtiyacının karşılandığını ifade eden Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı İlkay Çinçin, Bilim sınıfının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yapıldığını belirterek, “Açılış töreni; Vakıf Başkanı Cem Tosyalı, Ata Koleji öğretmenleri, öğrencileri, Antakya Defne Rotary Kulübünün üyelerinin katılımıyla yapıldı. Bilim sınıfının açılmasında emeği geçenlere minnet ve şükran borçluyuz. Bu dönem #dünyayaumutol mottosuyla hizmetlerine devam eden Rotary, eğitime destek projeleriyle gelecek dönemlerde de umut olmaya devam edecek” dedi. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.