Hatay’da Sokak Hayvanlarına Koruma Planı
Vali Yardımcısı Yıldırım başkanlığında kritik toplantı
Hatay’da sahipsiz sokak hayvanlarının korunmasına yönelik önemli bir adım atıldı. Hatay Vali Yardımcısı Resul Yıldırım başkanlığında, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda sahipsiz hayvanların durumu masaya yatırıldı.
Toplantıya ilçe belediye başkanları ve ilgili kamu kurumlarının amirleri katıldı. “Büyükşehirlerde Sahipsiz Hayvanların Korunması” başlığıyla düzenlenen toplantıda, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, geçici barınma merkezlerinin güçlendirilmesi ve koordinasyonun artırılması konuları değerlendirildi.
Koordinasyon ve iş birliği vurgusu
Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sahipsiz hayvanların hem sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamak hem de vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmek adına koordineli bir çalışma yürüteceğiz,” ifadelerini kullandı. Belediyelerin barınak kapasitelerinin artırılması ve mobil kısırlaştırma ekiplerinin devreye alınması da gündeme gelen başlıklar arasında yer aldı.





