Hatay’ın Demirköprü mevkiinde nehirde bulunan erkek cesedi, bölgede kısa süre içinde yaşanan benzer olayları yeniden gündeme taşıdı. Geçtiğimiz hafta yine aynı hat üzerinde bir cansız bedenin bulunmuş olması, tesadüf ihtimalini zayıflatırken, bölgedeki hareketliliği daha dikkat çekici hale getirdi.

Samandağ’da Çukurlu Yola ‘Tekerlekli’ Önlem!
Samandağ’da Çukurlu Yola ‘Tekerlekli’ Önlem!
İçeriği Görüntüle

Demirköprü (2)

Sabah saatlerinde vatandaşların ihbarıyla ortaya çıkan son olayda, nehir yüzeyinde hareketsiz halde bulunan erkek cesedi ekipler tarafından sudan çıkarıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen şahsın üzerinden herhangi bir belge çıkmadığı öğrenilirken, yabancı uyruklu olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Cansız beden, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla morga kaldırıldı.

Ancak asıl dikkat çeken nokta, olayın tekil olmaması. Aynı bölgede kısa süre önce benzer şekilde bir başka cesedin bulunmuş olması, gözleri Demirköprü hattına çevirdi. Önceki cesedin kimliğinin Suriye uyruklu bir vatandaşa ait olması da şüpheleri artırdı.

Suriye sınırına yakınlığıyla bilinen bu güzergâh, zaman zaman düzensiz geçişlerin, kaçakçılık rotalarının ve kayıp şahıs vakalarının kesiştiği kritik bir alan olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İHA