Bakan Kurum’dan 64 İlde Konut Müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir konut projesini duyurdu. Bakan Kurum, TOKİ aracılığıyla 64 ilde yaklaşık 20 bin konutun satışa sunulacağını açıkladı.
Orta gelir grubuna hitap edecek proje kapsamında satışa çıkarılacak konutların 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacağı belirtildi. Projeyle birlikte konut sahibi olmayan vatandaşların uygun şartlarla ev sahibi olmasının hedeflendiği ifade edildi.
20 Bin Konut Satışa Sunulacak
Bakan Kurum yaptığı açıklamada, “TOKİ Başkanlığımızla yaklaşık 20 bine yakın konutu, 64 ilde satışa çıkıyoruz. Bu da orta gelirli vatandaşların erişebileceği 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşan bir proje” ifadelerini kullandı.
Yeni konut kampanyasının başvuru şartları, satış takvimi ve konutların yer alacağı illerin tamamına ilişkin detayların kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.
Hatay’ın Da Listede Olduğu Değerlendiriliyor
Henüz resmi il listesi açıklanmazken, kulislerde dolaşan bilgilere göre deprem bölgesindeki bazı illerin de proje kapsamında yer alabileceği konuşuluyor. Hatay’ın da 64 il arasında bulunduğu yönünde değerlendirmeler yapılırken, konuya ilişkin net bilginin Bakanlık tarafından yapılacak resmi açıklamayla kesinleşeceği belirtiliyor.
Ayrıntılar Bekleniyor
Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Bakanlığın ve TOKİ’nin açıklayacağı başvuru sürecini yakından takip ediyor. Projeye ilişkin iller, ödeme koşulları, başvuru tarihleri ve diğer ayrıntıların önümüzdeki saatlerde netlik kazanması bekleniyor.





