TOKİ Konutları Piyasayı Rahatlattı
6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa süreci hızla devam eden Hatay’da, TOKİ tarafından yapımı süren binlerce konut, kentteki kiralık daire fiyatlarını önemli ölçüde aşağı çekti. Hatay genelinde kiralar 8 ila 6 bin TL bandına kadar geriledi.

Depremle Artan Talep Azaldı
Depremin ardından yaşanan geçici konut ihtiyacının etkisiyle fahiş seviyelere çıkan kira fiyatları, yeni yapıların devreye girmesiyle birlikte düşüşe geçti. Özellikle TOKİ projelerinin hız kazanması, bölgede barınma ihtiyacının önemli ölçüde karşılanmasını sağladı.
“Depremden sonra yüksek fiyatlarla kiralanan evlerin çoğu boşaltıldı. Şu an kiralar 6-8 bin TL arasında değişiyor.”
Gözler Yeni Teslimatlarda
Uzmanlara göre, ilerleyen süreçte yeni konutların teslim edilmesiyle birlikte kira fiyatlarında daha da düşüş yaşanması bekleniyor. Bu durum, hem kiracıların rahat nefes almasını hem de piyasadaki dengelerin yeniden oluşmasını sağlayacak.






