TAHRAN (AA) - İran basınına göre, Petrol Bakan Yardımcısı ve İran Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi İcra Direktörü Muhammed Sadık Azimifer, saldırılarda hasar gören Lavan Adası'ndaki petrol rafinerisi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Lavan Petrol Rafinerisi'nin 2 ay içerisinde savaştan önceki kapasitesinin yüzde 70-80'ine ulaşacağını belirten Azimifer, gelecek 10 gün içinde de tesisin yeniden faaliyete geçeceğini söyledi.

Lavan Adası'nda bulunan Lavan Petrol Rafinerisi tesisi, İran ile ABD arasında varılan ateşkese rağmen 8 Nisan'da saldırıya uğramış ve rafineride patlama meydana gelmişti.

İran Ulusal Petrol Rafineri Şirketi'nden patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, 'Rafineri, düşmanlar tarafından alçakça bir saldırıya maruz kaldı.' ifadelerine yer verilmişti.​​​​​​​​​​​​​​
 

Antalya'da yağışlar Olimpos Deresi'ndeki akış süresini uzattı
Antalya'da yağışlar Olimpos Deresi'ndeki akış süresini uzattı
İçeriği Görüntüle


 

Reporter: Tolga Akbaba

Kaynak: AA