Antakya’nın yıllardır en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Ata Köprüsü için beklenen tarih açıklandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziran Ayı Toplantısı’nda alınan kararla, köprünün yıkılarak yeniden yapılması kapsamında çalışmaların 1 Temmuz 2026 tarihinde başlayacağı duyuruldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) 63. Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hatay Asi Nehri Taşkın Koruma Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek çalışma nedeniyle Ata Köprüsü ve çevresindeki bazı yollar araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

ANTAKYA’NIN HAFIZASINDA YER EDİNDİ

Masa Başında Çalışanlar Dikkat! Çözüm Sadece 5 Dakika
Masa Başında Çalışanlar Dikkat! Çözüm Sadece 5 Dakika
İçeriği Görüntüle

Asi Nehri üzerinde bulunan Ata Köprüsü, uzun yıllardır Antakya şehir merkezini birbirine bağlayan en önemli geçiş noktalarından biri olarak kullanılıyor. Cumhuriyet Meydanı ile şehir merkezinin önemli arterleri arasında bağlantı sağlayan köprü, her gün binlerce araç ve yayaya hizmet veriyor.

Depremin ardından yeniden yapılanma sürecine giren Hatay’da, Asi Nehri Taşkın Koruma Projesi kapsamında köprünün daha modern, güvenli ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden inşa edilmesi planlanıyor.

Ata Köprüsü

1 TEMMUZ'DA TRAFİĞE KAPANACAK

UKOME kararına göre, yıkım çalışmalarının başlayacağı 1 Temmuz itibarıyla İzzet Güçlü Caddesi’nin İstiklal Caddesi kesişiminden Ata Köprüsü’nü kapsayan yaklaşık 240 metrelik bölümü ile köprünün Cumhuriyet Meydanı giriş kısmı araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Yetkililer, çalışmalar süresince sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları gerektiğini belirterek, bölgede oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Hatay’da ulaşım altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen proje tamamlandığında, Ata Köprüsü’nün daha dayanıklı ve modern yapısıyla hizmet vermesi hedefleniyor.

Muhabir: Semire Yılmaz