Vali Masatlı, beklenenin çok üzerinde yağış düştüğünü belirterek, “Metrekareye 157.2 kilogram yağış düştü. Bin 44 ihbar aldık. Tüm personel ve araçlarımızla sahadayız” dedi.

Antakya’daki Göçükte 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Antakya ilçesi Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’nde şiddetli yağış nedeniyle yamaçta bulunan tek katlı müstakil ev çöktü.

Aşırı yağışın sele dönmesiyle birlikte Asi Nehri çevresindeki 3 mahalle sular altında kaldı
Aşırı yağışın sele dönmesiyle birlikte Asi Nehri çevresindeki 3 mahalle sular altında kaldı
İçeriği Görüntüle

Enkaz altında kalan vatandaşlar için bölgeye sağlık, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 1 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 3 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Vali Masatlı, “Maalesef Antakya ilçemizde meydana gelen göçükte 1 vatandaşımız hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Vali Mastalı

Defne’de Şarampole Yuvarlanan Araçta 1 Kişi Yaşamını Yitirdi

Defne ilçesinde ise yağışın neden olduğu bir başka trajedi yaşandı.

Seyir halindeki araç, sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi.

Masatlı, olayla ilgili “Defne ilçemizde aracıyla şarampole yuvarlanan bir vatandaşımızı kaybettik” açıklamasında bulundu.

25 Bin Dekar Tarım Arazisi Zarar Gördü

Şiddetli yağışların özellikle Asi Nehri çevresinde etkili olduğunu belirten Masatlı, hasarın evler, ahırlar ve tarım alanlarında yoğunlaştığını söyledi.

Hatay genelinde yaklaşık 25 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

Samandağ’da Okullar Tatil Edildi

Sel ve su baskınları nedeniyle Samandağ ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi. Antakya’da ise 5 okulda eğitim geçici olarak durduruldu.

Öte yandan Reyhanlı–Antakya yolu, Narlıca Kavşağı, Antakya–Samandağ yolu Orhanlı mevkisi, Kavaslı alt geçidi ve Kisecik EXPO yolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

Muhabir: Semire Yılmaz