Depremle birlikte yıkılan on binlerce yapının arasında ne yazık ki eğitim yuvaları da yer alıyordu. Depremle birlikte Hatay’da eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden 315 eğitim kurumundan 210 tanesi yıkılmıştı. Bu nedenle birçok Hataylı ailesini de birlikte alarak çocuklarının eğitimini sürdürebilmesi için başka illere göç etmek zorunda kalmıştı.

Bu durumda olan Hataylıların büyük bir bölümü bilindiği üzere geri geldi ve yaşamını yeniden kendi doğup büyüdüğü topraklarda sürdürmeyi tercih etti. Gelenlerin sayısı ise her geçen gün biraz daha büyüyor.

Hatay’da ki eğitim durumu ile ilgili kısa bir açıklama yapan isim ise depremin ilk gününden bu yana Hatay’da görev yapan ve görevini bugüne kadar özveri ile yapan Hatay valisi Mustafa Masatlı oldu.

Mustafa Masatlı Hatay’ın eğitim durumu ile ilgili yaptığı açıklamada yıkılan okul, güçlendirilen okul ve ihalesi yapılan okullarla ilgili bilgi verdi.

LGS sınavındaki bir soru İdare Mahkemesince iptal edildi LGS sınavındaki bir soru İdare Mahkemesince iptal edildi

Vali Masatlı kısa notlar halinde verdiği bilgilerde şunlar yer aldı: “Sosyal yaşamın devam etmesi için eğitim çok önemli. Depremde bin 315 eğitim kurumundan 210 tanesi yıkıldı. 175 tanesi ağır hasar aldı. Depremden önce öğrenci sayımız 434 bin 446’ydı Haziran’da bu sayı 313 bine düştü. Ama şu anda öğrenci sayımız 398 bine ulaştı. Yaklaşık 35 bin öğrencimiz dışarda. Bu durum normal. Depremden hemen sonra konteyner, betonarme ve hafif çelik olarak 67 tane okulumuzu hizmete açarken 420 tanesinin de bakım onarımını gerçekleştirdik. Şu an itibarıyla 165 okulumuz yatırım programında, 175 okulumuzun da güçlendirmesini yapıyoruz. Depremden önce 14 bin 700 olan derslik sayımız, bunları bitirdiğimizde 16 bin 700’e çıkacaktır” dedi. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi