"Bu Zulüm Son Bulsun" Diyen CHP, Halkla Birlikte Sokağa Çıktı
CHP Antakya İlçe Örgütü, Hatay’da sık sık yaşanan ve artık günlük yaşamı felce uğratan elektrik kesintilerine karşı Toroslar Kuzeytepe Şubesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu’nun yaptığı açıklamada, elektrik kesintilerinin bir eziyete dönüştüğünü vurgulayan sert ifadeler kullanıldı. Kutlu, “Hatay halkı yıllardır her şeyle sınanıyor ama artık sabır taştı. Bu zulüm son bulmalı” diyerek kesintilerin son bulması çağrısında bulundu.
Vatandaştan Yoğun Katılım
21 Kasım 2025 Cuma günü saat 18.30’da düzenlenen basın açıklamasına, partililer yanı sıra kesintilerden bunalan çok sayıda vatandaşta katıldı. Katılımcılar ellerinde mumlarla, karanlıkta yaşamanın bir simgesi olarak Toroslar önüne mum bırakarak sessiz bir protesto gerçekleştirdi.
"Karanlığı Aydınlatacağız"
Etkinlikte, “Karanlığı Aydınlatacağız” ve “Elektrik Kesintilerinden Bıktım Diyorsan Sen de Gel!” sloganları dikkat çekti. CHP Antakya İlçe Başkanlığı tarafından yapılan çağrıyla organize edilen eylemde halkın enerjisini kaybetmediği, aksine daha fazla dayanışma içinde olduğu görüldü.
"Bu sadece elektrik değil, adeta bir yaşam mücadelesi. Günlerce süren kesintiler, öğrenciyi de esnafı da mağdur ediyor. Yetkililer artık bu duruma bir çözüm bulmak zorunda."
— Ümit Kutlu, CHP Antakya İlçe Başkanı






