Defne ilçesinde yüzlerce depremzedenin barındığı Şükrü Kanatlı Konteyner Kent’te yaşanan elektrik kesintisi, vatandaşları zor durumda bıraktı. İki gündür devam ettiği belirtilen kesintiler nedeniyle özellikle çocuklu ve hasta ailelerin soğuk hava koşullarında mağdur olduğu ifade edildi.

Konteyner kent sakinleri, kış mevsiminin en sert günlerinde elektriksiz kalmanın yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

“Soğukta kaldık, hasta çoluk çocuk var. Bildirim yaptık ama kimse ilgilenmedi.”

Depremin Yıl Dönümünde Hatay’da 700 Öğrenciye Göz Taraması Yapıldı
Depremin Yıl Dönümünde Hatay’da 700 Öğrenciye Göz Taraması Yapıldı
İçeriği Görüntüle

“Saat Sürekli İleri Atıldı”

Vatandaşlar, elektriklerin belirli saatlerde geleceğinin söylendiğini ancak her defasında sürenin ileri atıldığını dile getirdi. Pazar günü de kesintinin devam ettiğini belirten depremzedeler, “Pazar günü çalışılmıyor mu? Bu vicdansızlık neden?” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Konteyner kentte yaşayan aileler, özellikle ısınma ve temel ihtiyaçların karşılanmasında ciddi sıkıntı yaşadıklarını, küçük çocukların ve kronik rahatsızlığı bulunan bireylerin sağlık açısından risk altında olduğunu ifade etti.

Yetkililere Acil Çağrı

Depremzede vatandaşlar, kesintinin bir an önce giderilmesini ve mağduriyetlerinin son bulmasını talep ediyor. Soğuk hava şartlarının etkisini artırdığı bugünlerde elektrik sorununun çözülmemesi, konteyner kentte yaşamı daha da zorlaştırıyor.

Bölgede yaşayanlar, kalıcı çözüm için yetkililerin hızlı ve etkili adım atmasını bekliyor.

Muhabir: Semire Yılmaz